‘Omuz Ver Değiştirelim’ diyenler Ardahan Damal’da miting düzenledi

‘Omuz Ver Değiştirelim’ diyenler Ardahan Damal’da miting düzenledi

Damal'da Bağımsız aday Tolga Erezer’in seçim çalışmaları kapsamında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay'ın da katılımıyla 'Omuz Ver Değiştirelim' mitingi yapıldı.

Ardahan’ın Damal ilçesinde Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) de desteklediği Bağımsız Belediye Başkanı adayı Tolga Erezer’in seçim çalışmaları için TİP Milletvekili Barış Atay’ın da katıldığı miting düzenlendi. Mitinge, Damal halkının yoğun ilgi göstermesinin yanı sıra pek çok genç yurttaşın katıldığı gözlemlendi. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından mitinge  engelleme girişiminde bulunuldu, Damallılar miting alanına Che Guevara posterinin alınmamasına tepki gösterdi.

Damal’ın Cumhuriyet, İnönü, Mustafa Kemal gibi birçok mahallesinden halkın yoğun ilgi gösterdiği, Atatürk Caddesi’nde bulunan Belediye Konuk Evi önünde düzenlenen mitingde konuşma yapan Bağımsız aday Tolga Erezer, “Değerli Canlar beş parmak değil tek yumruk olma vaktimiz geldi. Değiştirmek, geliştirmek ve yönetmek sizlerin elinde. İnanıyorum ki sizlerin desteğiyle bunu başaracağız.” dedi.

'YILLARCA YOKSUL VE ÇARESİZ BIRAKILDIK AMA ARTIK BİR ÇARE VAR'

“Yıllarca yoksul ve çaresiz bırakıldık ama artık bir çare var. Bu çare sizlersiniz! Sizler Damalı geliştirecek ve değiştireceksiniz” diyen Erezer, “Beraber yöneteceğimiz bir belediyecilik sözünü veriyorum. Sorgulanabilir, şeffaf ve halkın yanında bir belediyecilik sözü veriyorum. Kadınlarımızın, gençlerimizin ve işçilerimizin haklarını savunacağımızın, onların haklarını gözeteceğimizin sözünü veriyorum. Göreve başladığımızda ilk işimiz kendi mal varlığımızın beyanını tüm halkımıza göstermek olacak. Aynı zamanda tüm mahallelerimizde halk meclislerini oluşturup halkın ortak kararlarıyla Damal’ımızı yöneteceğiz” ifadelerini kulandı.

'OMUZ VERİN HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM, HEP BİRLİKTE YÖNETELİM'

Tolga Erezer’in ardından konuşma yapan TİP Milletvekili Barış Atay, kazanmanın, değiştirmenin tek yolunun, birlikte, yan yana, omuz omuza durarak gerçekleşeceğini söyledi. Şimdiye kadar bölgeyi yönetenlerin sadece kendi menfaatleri için çalıştığını belirten Atay, “18 adet tarımsal ürün yetiştirme şansı var. Ama şimdiye kadar burayı yönetenler bir tane zirai ürün ekip yetiştirmemiş, nasıl ekileceğini göstermemiş. Üç tane ürün ekiyorsun onu da üç kuruşa satıyorsun, bu bölgeyi kalkındırmak, daha iyi bir Damal’da yaşamak hepimizin elinde.  Omuz verin hep birlikte değiştirelim, hep birlikte yönetelim” dedi.