Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinden tahliye edildi

Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinden tahliye edildi

Milletvekilliği düşürülen tutuklu HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinden tahliye edildi.

İleri Haber

HDP, AYM kararı sonrası Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildiğini duyurdu. Bugün akşam saatlerinde Gergerlioğlu tahliye edildi.

HDP’den yapılan açıklamada “Adalet mücadelemiz sonuç verdi. AYM kararı sonrası Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi. Milletvekillerimiz, yöneticilerimiz ve partililerimizle Sincan’a vekilimizi karşılamaya gidiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TAHLİYE EDİLDİ

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, tahliye kararının cezaevine ulaştığını ve babasını karşılamak için yola çıktıklarını duyurmuştu.

Bugün akşam saatlerinde tahliye gerçekleştikten sonra yaptığı paylaşımda babası Ömer Faruk Gergerlioğlu ile fotoğrafını paylaşarak ''Artık özgür'' notunu düştü

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevinden çıktı.

Gergerlioğlu’nu karşılamak için cezaevi önüne gelen kitleye engel olan polis, milletvekili ve Gergerlioğlu ailesinin cezaevi kampüs girişinin dışında beklemesine izin verdi. Milletvekillerinin bekleyişi sürerken Gergerlioğlu cezaevinden çıkarıldı. Gergerlioğlu basından ve kitleden kaçırılarak cezaevinden çok uzak bir noktaya bırakıldı.

Gergerlioğlu’nu ailesi alarak arabayla HDP Genel Merkezi’ne doğru yola çıktı. Cezaevinde bekleyen kitle ardından yola koyuldu. Yolu trafiğe kapatan polis, cezaevinden çıkan araçlardan milletvekilleri araçları da dahil tek tek kimlik sordu.

Kitle, Gergerlioğlu’nu karşılamak üzere HDP Genel Merkezi’ne geçiyor.