Ömer Çelik: Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak

Ömer Çelik: Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak. İktidarlarımız dönemine damgasını vuracak işlerden bir tanesi olacak" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen 'AK Parti 29’uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' devam ederken, basın açıklaması yaptı. 

TBMM’de yargı reformu gibi kapsamlı paketlerin inceleneceğini dile getiren Çelik, “Bunun tabii uzlaşmayla gerçekleşmesini arzu ediyoruz ama tabii bu tartışılacaktır, sayın milletvekilleri bu konulardaki kanaatlerini belirteceklerdir” diye konuştu.

'YENİ İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI HAZIRLANACAK'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin 1 yıl içerisindeki uygulamalarda ne tür geri dönüşler alındığı, bunların nasıl değerlendirildiği, nasıl konumlandırıldığı, çeşitli kesimlerin bu uygulamalara dönük değerlendirme ve tavsiyelerinin ne olduğuna yönelik kapsamlı bir sunum yapıldığını anlatan Çelik, herkesin kendi faaliyet alanı içerisinden bu değerlendirmeye katkı yaptığını söyledi.

Bireysel hak ve özgürlüklerin artırılmasıyla ilgili bir çalışmanın da söz konusu olacağını söyleyen Çelik, “Çok uzun bir zamandır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimine karşı güçlü bir tepki verdik. Bu tepki karşısında aldığımız tedbirler hukuka uygun olmasına rağmen haksız birtakım eleştirilere muhatap oluyor. Ama reform sürecimizi sürdürüyoruz. Hem bireyin hak ve özgürlüklerinin artırılması, en önemlisi de ifade özgürlüğünün genişletilmesi bakımından burada güçlü kalemler yer alacak” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak. İktidarlarımız dönemine damgasını vuracak işlerden bir tanesi olacak” diyen Ömer Çelik, buna çok önem verdiklerini vurguladı. Çelik, “İnsan hakları eylem planı, aynı şekilde bizim evrensel dünyaya karşı hangi standartlarla baktığımızı, evrensel dünyadaki standartlara karşı cevabımızın ne olduğunu, bununla ilgili nasıl bir uyumlaştırma içinde olduğumuzu gösterecek” dedi.

‘CHP’NİN DEPREM VERGİSİ ELEŞTİRİLERİNİN TEMELİ YOK’

Toplantıda AFAD’ın çalışmalarının da ele alındığını aktaran Çelik, “AFAD’ın faaliyetleri, son depremle birlikte gündeme gelen konuları ele aldık. Deprem Vergisi ile ilgili CHP hiçbir şekilde temeli, mesnedi olmayan eleştiriler yaptı. Bunu bir kere daha söyleyebilirim, çok daha fazla miktardaki rakamlarla altyapının dönüştürülmesi ve depreme karşı tedbirlerin alınması konusunda önemli gelişmeler ortaya konulmuştur. Bundan sonra da bu devam edecektir” şeklinde konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN DOKUNULMAZLIĞIYLA İLGİLİ YENİ DEĞERLENDİRME YAPILMADI’

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarını AKP olarak nasıl değerlendirdiklerine ilişkin soru üzerine Çelik, geçen MYK toplantısında AKP’nin yetkili kurullarında değerlendirmeler yaptığını anımsattı.

Çelik, bu konuyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Birincisi öteden beri HDP’nin terör örgütüyle bu kadar bitişik durması, hatta zaman zaman terör örgütünden daha radikal eylemler kullanması konusunun altını çiziyoruz. CHP’nin bu konuya müsamahakar davranması ve bu ilişkiyi kurarken terör konusundaki hassasiyette aşınmalara yol açabilecek mesajları giderek artan bir şekilde verdiğini gözlemliyoruz. Buna karşı da güçlü eleştiriler getiriyoruz. Bu mesele zaten o kadar görünür hale gelmiştir ki kendi ittifakları olan ittifakın içindeki bazı unsurlar da buna karşı seslerini yükseltmeye başlamışlardır. Bunun bir eleştiri konusu olarak CHP’ye yönelmesi söz konusu olmuştur.”