Ömer Çelik: Aşırı sağ Avrupa'yı kuşattı

Ömer Çelik: Aşırı sağ Avrupa'yı kuşattı

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi'nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuştu.

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi'nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuştu.

'AŞIRI SAĞ AVRUPA'YI KUŞATTI'

Çelik, “Esasında dünyanın her tarafında biz çoğulculuğu savunurken, AB'nin insani değerlerle, demokrasiyle, hukuk devletiyle donanmasını söylerken, aşırı sağdan uzak durmasını söylerken işte bu tehlikeye dikkat çekiyorduk. Diyorduk ki, Avrupa her zaman tehlikeyi dışarıdan bekledi. Rusya ve Çin'in Avrupa değerlerini yok edeceğini düşündü. Fakat bugün Avrupa için tehlike içeriden kaynaklanmaktadır. Aşırı sağcılık, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, mülteci düşmanlığı ve ırkçılık Avrupa'da temsil edilmeye çalışılan demokratik değerler için en büyük tehdittir. Ama oradaki bazı popülist siyasetçiler gündelik çıkar adına İslam ve Türkiye düşmanlığına bir yol vererek, bir geçit vererek kısa vadeli siyasi kazanımlar elde edeceklerini düşündüler" dedi.

'IRKÇILAR VE FAŞİSTLER GÜÇLÜ GÖZÜKMEYE BAŞLADI'

Ömer Çelik, "Geldiğimiz noktada ise aşırı sağ Avrupa'yı kuşatmıştır, Avrupa Parlamentosunda güç kazanmıştır ve Avrupa'nın pek çok önemli ülkesinde ikinci üçüncü parti haline gelmiştir. Tabi bu Türkiye için kötüdür, dünya için kötüdür, Avrupa için kötüdür. Irkçıların ve faşistlerin yeniden dünya sahnesinde yaşanan bunca acıdan sonra bu kadar güçlü gözükmeye başlaması tüm dünya için tehdittir. Ama bu tehdit aynı zamanda sizlerin Memur-Sen üyelerinin verdiği demokratik mücadelenin ne kadar kıymetli ve vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizen bir unsurdur" diye konuştu.