Ömer Çelik: AK Parti olarak Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım iddialarını reddediyoruz

Ömer Çelik: AK Parti olarak Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım iddialarını reddediyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım'a yönelik iddialarına ilişkin "AK Parti MYK’sı, Süleyman Soylu’yla ilgili, eski Başbakanımızla ilgili bu iddiaları en güçlü şekilde reddetmektedir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski bakan ve başbakan Binali Yıldırım hakkındaki açıklamalarına ilişkin konuştu.

Peker'in iddialarını reddeden Çelik, "Kendi mitinglerimizde bazı pankartlar açılıyor, kendisine birtakım sıfatlar yapıştıranlar var bunlarla partimizin organik ve kurumsal bir bağı olamaz. 7 sene evvel bu cevabı vermişim" ifadelerini kullandı. 

Çelik, "AK Parti MYK’sı, Süleyman Soylu’yla ilgili, eski Başbakanımızla ilgili bu iddiaları en güçlü şekilde reddetmektedir" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik, AKP MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu tür faaliyetleri kategorik olarak reddediyoruz. Bizim onayımız olmadan sembollerimizi kullanıyor olsa da bizim iznimiz olmadan faaliyet yapıyorsa hiçbir şekilde onay vermeyiz. Şiddeti özendiren, kan akmasını özendiren her türlü ifadeyi kategorik olarak ifade ediyoruz. Kendi mitinglerimizde bazı pankartlar açılıyor, kendisine birtakım sıfatlar yapıştıranlar var bunlarla partimizin organik ve kurumsal bir bağı olamaz. 7 sene evvel bu cevabı vermişim."

Herkes duysun, kim olursa olsun bu kişiler, bazı kurumlar, organizasyonlar var. Başına Ak kelimesini koyarak kendisine ocak, dernek diyen birtakım organizasyonlar. AK Parti'nin bunlarla kurumsal olarak hiçbir ilişkisi yoktur. Bu alanda yapılan hiçbir faaliyetin sorumlusu değiliz. Biz burada AK Parti'nin kurumsal kimliği çerçevesinde bu organizasyonlara d estek veriyoruz sahip çıkmadığımız müddetçe bizi bağlayan hiçbir yanı yoktur."