Ölümünün 500’üncü yılında Da Vinci’nin yeni portresi bulundu

Ölümünün 500’üncü yılında Da Vinci’nin yeni portresi bulundu

Britanya’daki Kraliyet Koleksiyonu Vakfı’ndan Martin Clayton, Kraliçe 2’nci Elizabeth’in başkent Londra’da ikamet ettiği Buckingham Sarayı’ndaki galeride, İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin gün yüzüne çıkmamış bir eskiz portresini buldu.

Britanya’daki Kraliyet Koleksiyonu Vakfı’ndan Martin Clayton, İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin gün yüzüne çıkmamış bir eskiz portresini buldu. Rönesans’a damgasını vuran Da Vinci’nin atölyesindeki asistanlarından biri tarafından çizildiği düşünülen eskiz sanatçının günümüze ulaşan iki portresinden biri – diğeri ise öğrencisi Francesco Melzi tarafından çizilmişti.

Portrenin ‘alelacele çizilmiş bir eskiz’ olduğunu belirten Clayton, çizimin Da Vinci’yi ‘kaygılı ve düşünceli’ resmettiğini söyledi. Portre, sanatçının ölümünün 500’üncü yıldönümü kapsamında, bulunduğu ‘The Queen’s Gallery’de düzenlenen ‘Çizimle Hayat’sergisinde ünlü ressamın diğer çizimleriyle birlikte sergilenecek.

Sanatçının mimarlık, anatomi, mühendislik, haritacılık, jeoloji ve botanik gibi farklı dallardaki çalışmalarının yer alacağı serginin küratörlüğünü üstlenen Clayton, ”Portre, Da Vinci koleksiyonu açısından paha biçilemez bir parça dedi. Martin Clayton buluşuyla ilgili “Eğer bu skeci Francesco Melzi’nin Leonardo portresiyle karşılaştırırsanız, bunun da sanatçıyı resmettiğine yönelik büyük işaretlere sahip olduğunu görürsünüz. Zarif düz bir burun, sakal çizgisi yanaktan kulağa çapraz geliyor, ağzının köşesine düşen bıyık ucu ve uzun dalgalı saçları aynı Melzi’nin portrede resmettiği gibi” dedi.

DAHA FAZLA