Ölüm orucundaki Vefa Kartal'dan haber alınamıyor

Ölüm orucundaki Vefa Kartal'dan haber alınamıyor

Ölüm orucundaki hasta tutsak Vefa Kartal'ın ailesi 5 gündür kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Tekirdağ cezaevinde yaşadığı hak ihlallerine karşı başlattığı ölüm orucu eylemini 86 gündür sürdüren Vefa Kartal’ın kardeşi, ağabeyinden 5 gündür haber alamadıklarını, hayatından endişe ettiklerini açıkladı.

'BAŞINA BİR ŞEY GELMEMİŞ OLSAYDI GÖRÜŞTÜRÜRLERDİ'

Gazeteci Sedat Sur'a konuşan Umut Kartal, 5 gün öncesine kadar düzenli bilgi akışı sağlandığını, son 5 gündür aile, avukat ve TTB heyetinin görüşme taleplerinin reddedildiğini söyledi.

Kartal “5 gün öncesine kadar da ağabeyimle avukat, aile ve bazı heyet görüşmeleri oldu. Son görüşmede ağabeyim, 'Eylemimi taleplerim kabul edilene kadar sürdüreceğim' mesajı vermişti. O günden sonra hem aile ve avukat hem de başta TTB olmak üzere tüm kurumların görüşme talepleri reddedildi” dedi.

Görüşme taleplerinin son 5 günde reddedilmesinin kendilerini ciddi anlamda kaygılandırdığını belirten Kartal, "Ağabeyimin sağlık durumunun geri dönülemez noktaya geldiğini, başına bir şey geldiğini düşünüyoruz. Aksi halde bizi görüştürürlerdi” şeklinde konuştu.

'GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME YÜRÜYEN BİR İNSAN VAR'

Cezaevi idaresinin bir an önce ağabeyi Vefa Kartal’ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapmasını isteyen Kartal, ağabeyinin cezaevinden herhangi bir sağlık kuruluşuna götürülmesi halinde, cezaevi idaresi bilgi vermedikçe haberdar olmalarının mümkün olmadığını da söyleyen Kartal “Kardeşimizi de öldürtmeyeceğiz. Alışması istenen sadece ailesi değil. Kamuoyunu da alıştırıyorlar, göz göre göre ölüme yürüyen bir insan var” dedi.

Kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan ve Vefa Kartal'a sahip çıkılmasını isteyen Umut Kartal, hafta başında yeniden görüşme talebinde bulunacaklarını açıkladı. 

Vefa Kartal'ın ölüm orucunun 78. gününde bilinci kapanmıştı.