Ölüm orucundaki Mustafa Koçak'ın ailesi gözaltına alındı

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak'ın ailesi gözaltına alındı

Ölüm orucunun 207’nci gününde olan Mustafa Koçak’ın sesini duyurmak isteyen ailesi, Kadıköy'de polislerce gözaltına alındı.

Emre Orman - @eemreorman

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna giren Mustafa Koçak’ın ailesi, ölüm orucundaki oğulları ile Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda eylem düzenledi. “Mustafa Koçak, Helin Bölek ve İbrahim Gökçek adalet için ölüm orucunda. Onları adaletsizliğe teslim etmeyeceğiz” yazılı pankart açan Koçak’ın anne ve babası, Koçak’ın taleplerini dile getirdi.

Baba Hasan Koçak, adalet için burada olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Adaletsizlik varsa maddelerde düzenleme yapılarak haksızlıklar giderilebilir. Biz anne ve baba olarak görevimizi yapıyoruz, susmayacağız. Bu bir bakanın çocuğu olsaydı böyle süründürecek miydiniz? Kendi çocukları bir gün aç kalsın bakalım neler oluyor o zaman. Oğluma su, şeker, B1 vitamin hapı verilmiyor.”

'BİR ANNE EVLADI 2-3 GÜN YEMEK YEMESE NE HİSSEDER?'

Anne Zeynep Koçak ise oğlunun sesinin duyulmadığını söyleyerek basına bu konuda çağrıda bulundu. Anne olarak yalnızca adalet istediğini belirten Koçak, “Bir evlat iki üç gün yemek yemese anne baba ne hisseder? Benim oğlum 207 gündür aç, adalet için ölüm orucuna yatırdı bedenini. Ne olur bir şeyler yapın artık” şeklinde konuştu.

Mustafa Koçak’ın annesi ve babası, çevredeki yurttaşların müdahaleye karşı tepkilerine rağmen polis tarafından gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Mustafa Koçak, itirafçı B.E.’nin verdiği ifadeler nedeniyle, öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alanlara “Silah temin etmek” ve “Anayasal düzeni bozmak” iddiasıyla 11 Temmuz 2019 tarihinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Verilen bu ceza üzerine Koçak, tutuklu bulunduğu İzmir Şakran 2 No’lu T Tipi Cezaevinde, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başladı.