Ölüm orucundaki Mustafa Koçak'ın ailesi: Evladımızı katletmenize izin vermeyeceğiz!

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak'ın ailesi: Evladımızı katletmenize izin vermeyeceğiz!

Açlık grevinin 90'ıncı gününde eylemini ölüm orucuna dönüştüren Mustafa Koçak hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından onaylandı. Mustafa Koçak'ın ailesi, "Evladımız Mustafa Koçak'ı katletmenize izin vermeyeceğiz" diyerek yazılı bir açıklama yayımladı.

İleri Haber

Mustafa Koçak adil yargılanma talebiyle 3 Temmuz günü başladığı açlık grevini 30 Eylül itibariyle ölüm orucuna dönüştürdü. Bugün itibariyle ölüm orucunun 144. gününde olan Mustafa Koçak hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onaylandı.

Adil yargılanma talebinde bulunurken ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mustafa Koçak’ın dosyası istinaf mahkemesi tarafından 22 Kasım itibariyle onaylandı. Mustafa Koçak ve ailesi bu kararı tanımadığını yaptığı yazılı açıklamayla bildirdi.

38 kiloya düşen Mustafa Koçak‘a hapishane idaresi ve doktorları tarafından hergün koğuşuna gidilerek kendisine zorla müdahale edileceği tehditlerinin devam ettiği bildirilirken Koçak'a ihtiyacı olan saf B1 vitamini kendisine verilmediği aktarıldı.

Koçak'ın milletvekilleri ve basına gönderdiği mektuplara hapishane yönetiminin el koyduğu bilgisi paylaşıldı.

Mustafa Koçak'ın ailesi yaptığı yazılı açklamada "Evladımız Mustafa Koçak'ı katletmenize izin vermeyeceğiz" dedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

EVLADIMIZ MUSTAFA KOÇAK’I KATLETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ!

"Tamamen siyasal bir yargılama yapıldı. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan ve tamamen “savcı dosyası” diye nitelendirilen bu dosyada bir kurban seçimine yönelik yapılan bu kararla oğlumuz Mustafa Koçak’ı ömrünün sonuna kadar tek kişilik hücrede tutmanızı ya da katletmenize asla izin vermeyeceğiz! Evladımızı sizin yalancı tanıklarınıza kurban etmenize seyirci kalmayacağız, susmayacağız! Mustafa onurun, direnişin ve yaşamın adıdır artık! Ben insanım diyen hiç kimse Mustafa’nın gün gün hücre hücre eriyen bedenine kayıtsız kalmamalı, sessiz durmamalıdır!"