'Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin ve Mustafa Koçak'ın talepleri karşılansın'

'Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin ve Mustafa Koçak'ın talepleri karşılansın'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te HDP’li Milletvekilleri Musa Piroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Zeynel Özen ve Kemal Bülbül ile Grup Yorum ve Mustafa Koçak için ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile HDP’li Milletvekilleri Musa Piroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Zeynel Özen ve Kemal Bülbül ile açlık grevindeki Grup Yorum üyeleri ve ölüm orucundaki tutuklu Mustafa Koçak'ın taleplerinin karşılanması için ortak basın toplantısı düzenledi.

Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in ve İbrahim Gökçek’in uzun zamandır açlık grevinde olduğu vurgusu yapılan basın toplantısında konuşan Musa Piroğlu, “Açlık grevleri son süreçte ölüm orucuna dönüştürülmüş durumda. Grup Yorum üyelerinin talepleri kabul edilmeli, konser yasağı kaldırılmalı, sanat üzerindeki bütün baskılar sona erdirilmeli, sanatlarını icraa ettikleri için hapishanede tutulan sanatçılar serbest bırakılmalıdır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi'ne polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleri için açlık grevi yapma kararı almıştı.

Grup Yorum üyesi Helin Bölek ile Silivri Cezaevi’nde tutulan İbrahim Gökçek ise açlık grevlerini, ölüm orucuna çevirdiklerini duyurmuşlardı.