Ölüm orucundaki Erol Cengiz: Tecrit kaldırılana kadar ölüm orucuna devam edeceğiz

Ölüm orucundaki Erol Cengiz: Tecrit kaldırılana kadar ölüm orucuna devam edeceğiz

30 Nisan tarihiyle birlikte açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Erol Cengiz, tüm halkın barış için kendilerine ses vermesini istedi.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde 1 Mart’ta başladığı açlık grevini 30 Nisan'da ölüm orucuna dönüştüren Erol Cengiz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı Erciş Meslek Yüsekokulu'nda İnşaat Teknolojisi bölümünde okurken 2011 yılında evine yapılan baskınla gözaltına alınarak tutuklandı. 

Ailesiyle açık görüşte bir araya gelen Cengiz, “Bizlerin başlattığı açlık grevi ve ölüm orucunun amacı Sayın Abdullah Öcalan üzerinden başlayıp tüm ülkeye yayılan tecridin kaldırılmasıdır. Tecrit kaldırılana kadar ölüm orucuna devam edeceğiz. Bütün halkın, barış için bizlere ses vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Açık görüş öncesi moralsiz olduklarını ancak çocuğunu görünce bu tablonun değiştiğini dile getiren anne Fazê Cengiz,“Oğlumla görüşünce moralli o kadar yüksekti ki bizlere de büyük bir moral verdi. Oğlum 10 gündür ölüm orucunda baya kilo kaybetmiş. Ama moralli o kadar yüksek ki, başarana kadar pes etmeyeceklerini söyledi" dedi. Çocuğunun talebinin demokratik olduğunu belirten Cengiz, kimsenin hayatını kaybetmemesi için tecridin kaldırılmasını istediklerini söyledi. 

MA'nın haberine göre, çocuklarının yanında olduklarını söyleyen baba Hacı Tayyip Cengiz ise “Çocuklarımız cezaevinde aç. Bu nasıl bir vicdan? Nasıl buna sessiz kalıyorlar. Oruç tutuyoruz. Akşam iftarda yemek boğazımızdan geçmiyor. Ölümler olmadan bu durama bir an önce çözüm bulunmalıdır. Çocuklarımızın yaşamasını istiyoruz” dedi.