Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal Adli Tıp’a sevk edildi

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal Adli Tıp’a sevk edildi

Adil yargılanma talebiyle başlattıkları ölüm orucuna devam eden tutuklu avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal’ın, Adli Tıp Kurumunda muayene olma talepleri, yargılandıkları mahkemece kabul edildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, adil yargılanma talebiyle başlattıkları ölüm orucu eylemlerini sürdüren tutuklu Halkın Hukuk Bürosu avukatları Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik'in başvurusunu kabul ederek sağlık durumlarının tespiti için Adli Tıp Kurumunda muayene olmalarına karar verdi.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, Timtik ve Ünsal’ın avukatları, ölüm orucundaki avukatlar için hem tahliye hem de Adli Tıp’a sevk edilmeleri yönünde talepte bulunmuştu. Mahkeme ise bu talebi, dosyanın incelemede olduğu Yargıtay’a iletti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi ise mahkemeye verdiği yanıtta, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu konuda yetkili karar merci olduğunu, hüküm kurabileceğini iletti. Bunun üzerine mahkeme de talepleri kabul ederek ATK’ye sevk edilmelerine karar verdi.

Avukat Çiğdem Akbulut bianet’e yaptığı açıklamada, ATK raporunun ardından tahliye taleplerinin de değerlendirileceğini söyledi.

Burhaniye Cezaevinde tutuklu bulunan avukat Aytaç Ünsal 176 gündür, Silivri Cezaevinde tutuklu olan avukat Ebru Timtik de 207 gündür “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda. Yargılandıkları ÇHD davasının dosyası Yargıtay 16. Ceza Dairesinde incelemede.