Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik'in durumu kötüleşti

Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik'in durumu kötüleşti

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda bulunan Avukat Ebru Timtik’in durumunun kötüye gittiği ailesi ve avukatları tarafından bildirildi.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda bulunan avukat Ebru Timtik’in durumunun kötüye gittiği bildirildi. Sıvı ve vitamin tüketiminin durduğunu ve karnında şişlik belirdiğini ifade eden Avukat Aileleri, "Herkesi zorla müdahaleye karşı Bakırköy’e çağırıyoruz" dedi. Ebru Timtik için hastane önüne çağrı yapan avukat aileleri  hastane önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

ÇHD: GEÇ KALMAK ÜZEREYİZ!

Çağdaş Hukukçular Derneği de ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik’in durumunun kötüleştiğini belirterek tahliye edilmesini istedi.

Twitter hesabından yazılı açıklama yayınlayan ÇHD, Timtik’in sağlık durumunun çok kötüleştiğini belirterek, sağlık raporlarına rağmen tahliye edilmediğini belirtti. Açıklamada, “Ebru’yu kaybediyoruz. Saatlerimiz değil, dakikalarımız kaldı. Geç kalmak üzereyiz” denildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERİLİYOR

Timtik’in durumunun kötüleşmesi üzerine Twitter’da #EbruÖlüyorAcilTahliye etiketi açıldı ve sosyal medya üzerinde tepkiler büyüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay’a çağrıda bulunarak, “Durumları tecritten daha kötü olan hastane koşullarında ağırlaşan, hayati tehlikeleri bulunan #EbruTimtik ve #AytaçÜnsal’ın taleplerini artık duyun. Bu arkadaşlarımızı ölüme mahkum etmeyin” dedi.