'Ölü kadınla cinsel ilişkiye girilebilir' fetvasını savunan Mursi için Diyanet'ten 81 ilde cenaze töreni

'Ölü kadınla cinsel ilişkiye girilebilir' fetvasını savunan Mursi için Diyanet'ten 81 ilde cenaze töreni

Diyanet İşleri Başkanlığı, mahkeme salonunda ölen ve Müslüman Kardeşler döneminde skandal yasa tasarılarıyla gündeme gelen Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için 81 ilde gıyabında cenaze töreni düzenleyecek.

İleri Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı, mahkeme salonunda ölen ve Müslüman Kardeşler döneminde desteklediği skandal yasa tasarısı ve fetvalarla gündeme gelen Mısır'ın devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için, 81 ilde gıyabında cenaze töreni düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehadeti nedeniyle 81 il ve ilçelerinde yarın öğle namazına müteakip merkezi bir camide gıyabi cenaze namazı kılınacaktır" denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Muhammed Mursi hakkında, "Müstakim duruşu ve onurlu mücadelesiyle asil bir tavrın ve mü'mince bir hayatın örneği olan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, maruz kaldığı zulüm ve baskıyla yaşadığı zor şartlar altında Hakk’a yürüdü. Yüce Rabbimiz şehadetini kabul eylesin. Ümmetin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Faslı imam Zemzemi tarafından, "Eşler öldükten sonra 6 saat boyunca evli kalırlar, dolayısıyla erkek ölü eşi ile bu 6 saat içinde cinsel ilişki kurabilir" fetvası verilmiş, Muhammed Mursi de Cumhurbaşkanı olduğu dönemde, Mısır'da, bu konuyla ilgili olarak yasa tasarısı hazırlanmasını onaylayarak "Fetva bu neden itiraz ediyorsunuz" demişti. Müslüman Kardeşler'in Mısır'da parlementoyu paylaştığı Selefiler ile birlikte, dünya tarihine geçecek skandal yasa tasarısını gündeme getirmesine, birçok kadın örgütü tepki gösterilmişti. Ulusal Kadın Konseyi (UKK) ise kadın düşmanı yasaların geçmemesi için parlamentoya başvuruda bulunmuştu.