Öldürülen Kaşıkçı'nın ailesi: Allah'ın rızasını kazanmak için katilleri affettik

Öldürülen Kaşıkçı'nın ailesi: Allah'ın rızasını kazanmak için katilleri affettik

İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu binasında öldürülen ve cesedi bulunamayan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın oğulları, 'katilleri affettiklerini' ifade etti

2018'in ekim ayında İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu binasında şaibeli bir şekilde öldürülen Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı, Twitter hesabından babasının ölümüne ilişkin paylaşımda bulundu.

Babaları Cemal Kaşıkçı'nın katillerini bağışladıklarını belirten Salah, Allah'ın rızasını kazanmak üzere bu kararı aldıklarını savundu.

Salah, açıklamasında, "Bir kötülüğün karşılığı ona denk bir davranıştır ama kim bağışlar, düzeltme yolunu tutarsa onun mükâfatını Allah verir. Hiç şüphe yok ki O haksızlık edenleri sevmez." mealindeki Şura süresinden bir ayete yer verdi.

Daha önceden yaptığı açıklamalarda babasının ölümünün siyasallaşmasını istemediğini vurgulayan Salah Kaşıkçı, Kral Selman bin Abdulaziz'in kendisine başsağlığı dilerken, çekilen endişeli görüntüsüyle medyada tanınmıştı.

Gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki konsolosluk binasında öldürülmüş, cansız bedenine ulaşılamamıştı.

Ankara, cinayetin Riyad'dan gönderilen 15 istihbaratçı tarafından işlendiğini öne sürmüş, Suudi kraliyet ailesi içinde de Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanı Suud el-Kahtani'nin de aralarında bulunduğu bir dizi yetkili görevden alınmıştı.

Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah, daha önce de Suudi yargı sistemine 'güveninin tam olduğu' mesajını vermişti.

Salah Kaşıkçı, kraliyete muhalif isimlerin cinayeti suistimal ettiklerini söylemişti.