Öldürülecek hayvanların isim ve fiyatları açıklandı

Öldürülecek hayvanların isim ve fiyatları açıklandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda 2020-2021 yılında avlanabilecek hayvanların türleri, sayıları, avlanma şekilleri belirlendi.

Daha önce de av ihaleleri skandallarıyla gündeme gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bu sefer de yayınladığı yeni kararlarla tepki topladı. 2020-2021 yılı Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı başlığıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu tarafından açıklanan kararda Türkiye genelinde yaban domuzları haricinde 798 yaban hayvanı için öldürme izni çıktı ve fiyatlar belirlendi.

Öldürülecek türlerin kota, sayı, öldürülme şekli ve fiyatlarının bulunduğu kararda 398 erkek yaban keçisi, 25 hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi, 45 dişi yaban keçisi, 12 melez yaban keçisi, 39 çengel boynuzlu dağ keçisi, 9 Anadolu yaban koyunu, 14 ceylan, 89 kızıl geyik, 167 karaca ve yüzlerce yaban domuzu öldürülebileceği duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir’de 18 kızıl geyiğin avlanması için açılan ihale, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği’nin başvuru üzerine İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı aldı. Dersim’de de tepkilerin ardından 17 yaban keçisi için yapılan ihale DKMP Genel Müdürlüğü tarafından geri çekildi.

DAHA FAZLA