Olay TV'nin sahibi Çağlar: Baskı gördüğüm tamamen yalan

Olay TV'nin sahibi Çağlar: Baskı gördüğüm tamamen yalan

Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar, 'Baskı gördüğüm tamamen yalan' diyerek yayınları durdurma kararını 'tamamen kendi kendime verdim' şeklinde konuştu.

26 günlük yayın hayatına önceki akşam son veren Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar, HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu.

Çağlar, "İktidardan hiçbir baskı görmedim, yayınları durdurma kararını tamamen kendi kendime verdim" açıklamasını yaptı.

"Herkese eşit mesafede bir kanal" istediğini söyleyen Çağlar, "Bu arkadaşlar diğer partilerin grup konuşmalarından küçük bölümler yayınlarken tutup da HDP’nin grup toplantısının tamamını verince bu beni çok rahatsız etti. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okuma olarak algıladım. O nedenle devam etmeme kararı aldım" dedi.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar'ın "Cavit Bey bana iktidardan ağır baskı altında olduğunu, devam edemeyeceğini söyledi" açıklamasına ilişkin olarak ise Çağlar "Süleyman Sarılar yanlış yaptı. Ben kendisiyle 10 gündür konuşmadım. Öyle bir diyalog yok" diye konuştu.

'BENİM HATAM DENGE TUTTURAMAMAK OLDU'

Çağlar, "Ancak benim en büyük hatam işi tamamen Nuri Çolakoğlu’na bırakmaktı. Kanalın içeriğini ve yayın politikasını Nuri Bey’in inisiyatifine vermiştim Nagehan. Ekibi, her şeyi O belirledi. Nuri benim çok eski ahbabımdır. Çok severim ancak tercihleri tek taraflı oldu. Ben tam merkez bir medya kurmak istiyordum. Oysa bizimki de tamamen bir tarafı tutan öbür tarafı yok sayan TV kanallarından farksız oldu" dedi.

"Nuri Çolakoğlu’na kırgın mısınız?" sorusuna Çağlar, "Hayır, değilim. Nuri 15 gün önce işimi tamamladım diyerek ayrıldı. Hiçbir kırgınlığım yok. Burada benim hatam bir denge tutturamamak oldu. Mesela biz NTV’yi kurarken soldan gelen Nuri Çolakoğlu ve sağdan gelen Erman Yardelen birlikte hareket etmişlerdi, birbirlerini dengeliyorlardı. Programlara da farklı siyasi fikirler dengesinin yansıması gerekirdi. Bu projede o denge olmadı" yanıtını verdi.