Okulların kapısı Deniz Feneri'ne sonuna kadar açık: Öğrencilerden para toplayabilecekler!

Okulların kapısı Deniz Feneri'ne sonuna kadar açık: Öğrencilerden para toplayabilecekler!

MEB, yolsuzluklarla bilinen Deniz Feneri'yle 2017'de yaptığı protokolü yeniledi. Protokol, derneğe okulda "mescit yaptırma" gibi gerekçelerle öğrencilerden para toplanmasının da yolunu açıyor.

İleri Haber

Yandaş vakıf ve derneklerle protokoller imzalayarak okulların kapısını gericilik ve ranta sonuna kadar açan MEB, adı bir dönem yolsuzluklarla anılan Deniz Feneri Derneği’yle ‘İyilik Okulu’ projesinin protokolünü yeniledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); Deniz Feneri Derneği ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) ile 2017 yılında yaptığı ‘İyilik Okulu’ adı altındaki projenin protokolünü yeniledi. 30 sayfadan oluşan protokolde, dernek gönüllülerinin okullarda dernek adına yardım toplama faaliyeti yapabilmesine imkan veriliyor.

2017’DE İMZALANMIŞTI

Daha önce TÜGVA, TÜRGEV, Ensar Vakfı gibi vakıflarla protokol imzalayan MEB, 2017’de daha önce yolsuzluk davasıyla gündeme gelen Deniz Feneri Derneği’yle protokol imzalamıştı.

O dönem protokol haberini duyuran Deniz Feneri’nden yapılan açıklamada, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın katılımıyla yapılan protokolün tanıtılacağı bildirilmişti.

Yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

“MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın teşrifleriyle Ortaokul ve Lise seviyesindeki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen İyilik Okulu projesi için Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Önder ve Deniz Feneri Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi iyilik kavramlarımız genç yüreklere anlatılacak.”

DAHA FAZLA