Okullardaki kütüphane sayısı azaldı

Okullardaki kütüphane sayısı azaldı

Türkiye genelinde resmi ve özel okullar ile özel kurslardaki kütüphane sayısı azaldı. Milli Kütüphane’de ise kitap sayısı artarken, buralardan faydalananların sayısı da düştü.

İleri Haber

Yurt genelinde okulları imam hatiplere çeviren, liseleri patronlara ucuz iş gücü yaratma cenneti olarak gören AKP hükümetinin, eğitime yönelik saldırıları çocukların geleceğini karartmaya devam ediyor.

MEB, gerici tarikat ve vakıflarla imzaladıkları protokollerle, öğrenciler bilim dışı, gerici ve niteliksiz eğitim müfredatlarına maruz bırakılırken, temel eğitimlerden olan okuma alışkanlığı ve genel kültür seviyelerinin gelişimi açısından da yeterince beslenemiyorlar. Öğrencilerin okuldaki eğitiminin önemli merkezlerinden olan kütüphanelerde de eğitimdeki kalite düşüklüğüne paralel bir gerileme söz konusu.

Türkiye’de yaygın ve örgün eğitim kurumlarında yer alan 26 bin 415 kütüphane sayısı %3,2 azaldı. Resmi okul, özel okul ve özel kurs kütüphanelerini kapsayan örgün ve yaygın eğitim kütüphanelerinin sayısı, 2017 yılında 2016 yılına göre %3,2 azalarak 26 bin 415 oldu.

KİTAP SAYISI DA AZALDI…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre örgün ve yaygın eğitim kütüphanelerindeki kitap sayısı da, 2017 yılında 2016 yılına göre %2,6 azalarak 26 milyon 707 bin 127 oldu.

MİLLİ KÜTÜPHANEDE KİTAP SAYISI ARTTI, ÜYE SAYISI AZALDI

Verilere göre, Milli Kütüphanedeki kitap sayısı 2017 yılında 2016 yılına göre %8,6 artarken, kütüphaneden yararlananların sayısı ise %1 azaldı.

Aynı dönemde kayıtlı üye sayısı da %1,9 oranında düştü.