Okullarda etkinlik düzenlemesi yasaklanan gerici TÜGVA’nın yarışmasına MEB sahip çıktı!

Okullarda etkinlik düzenlemesi yasaklanan gerici TÜGVA’nın yarışmasına MEB sahip çıktı!

Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA yargı kararını dinlemezken, ortaokullarda “Çizimler ile 40 hadis” yarışması düzenleyen vakfa bakanlık sahip çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu ve normal şartlar altında okullarda faaliyet yürütmesi yasak olan TÜGVA, AKP aracılığıyla eğitime müdahale etmeye devam ediyor.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre TÜGVA’nın ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği para ödüllü “Çizimler ile 40 hadis” yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yayında “Bakanlığımızda gerçekleştirilmiştir” ibaresi ile birlikte yer aldı.

OKULLARDA FAALİYETTE BULUNMASI YASAKLANMIŞTI

TÜGVA’nın okullarda etkinlik düzenlemesi, yargı kararları ile engellenmişti. Birçok şehirde yargı kararlarını yok sayarak okullarda etkinlik düzenleyen vakfın imdadına yine MEB yetişti. Bakanlığın Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yaptığı düzenleme ile vakıf ve derneklerin okullara girmesinin önü tekrar açıldı.

‘TEŞVİK PARA ÖDÜLÜ’ KOYDULAR

Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği fırsat bilen TÜGVA, MEB ile imzaladığı “Sosyal Etkinlikler Yapılmasına Dair İş Birliği Protokolü” kapsamında ortaokullarda, “Çizimler ile 40 Hadis” yarışması düzenleme kararı aldı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, para ödüllü yarışmanın okullara duyurulması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat yazısı gönderdi.

‘BAKANLIĞIMIZCA GERÇEKLEŞTİRİLDİ’

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki birçok okulda gerçekleştirilen etkinliği, üç ayda bir yayımlanan dergisinden duyurdu. Dergide, TÜGVA’nın yarışmasının, “Öğrencilerin bilimsel, akademik, mesleki ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak” amacıyla yapıldığı savunuldu. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, “Bakanlığımızca gerçekleştirildi” dediği TÜGVA’nın, “Çizimler ile 40 Hadis” isimli yarışması ile “Öğrencilerin hadisleri sünnet olarak hayatlarında tatbik etmelerinin” de amaçlandığı ifade edildi.

DAHA FAZLA