Okulda sıvı sabun yerine yüzey temizleyici konuldu: 98 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Okulda sıvı sabun yerine yüzey temizleyici konuldu: 98 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Balıkesir'de bir okulda kızarıklık ve kaşıntıdan şikayet eden öğrencilerin şikayetlerinin sebebi sıvı sabun yerine yüzey temizleyici konulması çıktı.

Balıkesir Sındırgı'da öğrenim gören 98 öğrenci, yüzünde ve vücudunda kaşıntı ve yanma şikayeti üzerine hastaneye kaldırıldı. AFAD’ın ilk raporuna göre sıvı sabun yerine lavabolara yüzey temizleyicisinin konulduğu belirlendi. 

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, 98 öğrencinin durumlarının iyi olduğunu söyledi. 

İbrahim Ethem Akıncı İlkokulu ve Ortaokulu'nda, derste kızarıklık ve kaşıntıdan şikayet eden 98 öğrenci sebebiyle okula gelen sağlık ekipleri, çocukları hastaneye kaldırdı. Yapılan ilk müdahalenin ve tahlillerin ardından öğrenciler taburcu edildi. Yapılan incelemeler sonucunda AFAD’ın ilk raporuna göre sıvı sabun ve yüzey temizleyicisinin aynı renk olmasından kaynaklı karışıklık sebebiyle lavabolara yüzey temizleyicisinin konulduğu belirlendi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, Sındırgı Devlet Hastanesine gelerek öğrenci velilerine açıklamada bulundu. Yavuzyılmaz öğrencilerin hayati tehlikesinin olmadığını belirterek, “Çocuklarımızı alerjik reaksiyondan uzaklaştırmak için hastaneye yıkayarak aldık. Tahlilleri ve tetkikleri en ince ayrıntısına kadar yapıldı. Çocuklarımızı sırasıyla taburcu edeceğiz. Diğer konu ile ilgili incelemeler devam ediyor. Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığıydı. Çok şükür durumları iyi” dedi.

DAHA FAZLA