Okul hizmetlisi, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle atıldığı okula geri alındı

Okul hizmetlisi, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle atıldığı okula geri alındı

İzmir’de, 2013 yılında “kenevir yetiştirmek” ve “uyuşturucu kullanmak” suçlarından hapis cezası alarak çalıştığı ortaokuldan atılan hizmetli, müdürü de darp ettiği okulda 2 yıl sonra yeniden göreve başladı. Hizmetli, bu durumun ortaya çıkmasının ardından yeniden görevden alındı.

Habertürk’ün haberine göre: İzmir’in Bergama ilçesinde bir ortaokulda hizmetli olarak çalışan M.Ç. isimli kişi, 2013 yılında “kenevir yetiştirmek” ve “uyuşturucu kullanmak” suçlarından 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. M.Ç., aldığı cezanın ardından okuldaki işinden çıkarıldı.

Bir süre sonra İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapan M.Ç., çıkarıldığı okulda 2 yıl sonra yeniden göreve başladı.

MÜDÜRÜ DE DARP ETMİŞ

Bergama Asliye Ceza Mahkemesi’nde “hintkeneviri yetiştirmek” ve “uyuşturucu kullanmak” suçundan yargılanan M.Ç.’ye, 2013’ün Nisan ayında 1 yıl hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.

Cezanın ardından, geçici hizmetli olarak görev yaptığı ortaokul müdürü Ersin Sezeni darp eden M.Ç. hakkında veliler, İzmir Valiliği’ne görevlendirmenin iptali için bir başvuru yaptı. M.Ç. başvurunun ardından görevinden alınırken, 2 yıl sonra İŞKUR üzerinden yaptığı iş başvurusuyla aynı okula geri döndü.

“OKULUN KALORİFERLERİNİ HERKESE YAKTIRAMIYORUM”

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ise M.Ç.’nin adli sicil kaydının temiz olduğunu belirterek, “İŞKUR’dan müracaat edenler işe alınırken, biz adli sicil kâğıdı istiyoruz. Adli sicil kâğıdında da bu kişinin kaydı temiz çıkıyor. Temiz çıkmazsa zaten işe alınmaz. Burası bir köy okulu. Okulumuz kaloriferli bir okul. Okulun kaloriferini de herkese yaktıramıyorum” diye konuştu.

Öte yandan, mahkemenin verdiği hapis cezasıyla ilgili hükmün açıklamasını geri bıraktığı için M.Ç.’nin sabıka kaydının temiz göründüğü öğrenildi.

YENİDEN GÖREVDEN ALINDI

Bu durumun ortaya çıkmasının ardından, İzmir İl Eğitim Müdürlüğü tarafından M.Ç.yeniden görevden alındı.

DAHA FAZLA