Okul basan Ülkü Ocakları, öğretmenleri 'terör yanlısı olmak' ile suçladı

Okul basan Ülkü Ocakları, öğretmenleri 'terör yanlısı olmak' ile suçladı

Hatay'da bir meslek lisesini basan Ülkü Ocakları, olayın medyaya yansıması sonrası iddiaları reddetti. Yaşananların yanlış aktarıldığını savunan Ülkü Ocakları, öğretmenleri terör yanlısı olmakla suçladı.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB SEN) ve Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) tarafından dün yapılan açıklamalarda, Hatay Ülkü Ocaları'nın kentteki bir meslek lisesini basarak öğretmenlere tehditte bulunulduğunu açıklamıştı. Hatay Ülkü Ocakları bugün yaptığı açıklamayla iddiaları ret etti ve öğretmenleri terör yanlısı olmakla suçladı.

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı, olaya dair Hatay Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı İl Başkanı Alihan Döner yaptı. Ülkü Ocakları’nın okul bastığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Döner, "7 Ekim Perşembe günü Hatay Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştiği iddia edilen hadise asılsızdır. Söz konusu müfteriler, yalan ve iftirayı huy edinmiş eğitimci kisvesi altında bölücülük ve terör faaliyetlerini destekleyen kimselerdir" dedi.

'BAZI ÖĞRETMENLER SÖZLÜ SALDIRIDA BULUNDU'

Olayı haberleştiren basın yayın organları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Döner, "Hadise lanse ettikleri şekilde vuku bulmamıştır. Okul öğrencileri, vakfımız bünyesindeki gönüllülerimizle sohbet ederken saldırgan öğretmenler yanlarına gelmiş, öğrencilere ve arkadaşlarımıza hakaret ve tehdit içerikli söylemlerde bulunmuşlardır. PKK ve terör sempatizanı bazı öğretmenler ise ‘sizin eğitim hayatınızı bitireceğim’ tarzı ifadelerle sözlü saldırıda bulunmuştur" iddialarında bulundu.

TÖB SEN AÇIKLAMASI

Yaşananlara ilişkin dün TÖB SEN tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"07.10.2021 Perşembe günü okula yönelik baskın şöyle gelişmiştir. Kendilerini Hatay ve Antakya ülkü ocakları teşkilatlarından geldiklerini söyleyen şahıslar okula arabalarla hızla giriş yaparak, mafyatik tavırlarla okula gelmiş “Okulda teşkilatında öğrencilerin olduğunu bu öğrencilere idare tarafından tutanak tutulduğunu belirterek teşkilatlarında bulunan öğrencilere yönelik tutanak tutulamayacağını ifade ederek bu tutanağı tutan idarecilerle görüşmek istediklerini belirtmişlerdir. Nöbetçi olan üyemiz okullarımızda bu tür teşkilatların ve teşkilat diye adlandırılacak yapılarda öğrencilerin bulunamayacağını öğrencilerin görevinin öğrencilik olduğunu belirtmesi üzerine üyemiz ile tartışmaya girmişlerdir. Üyemiz ile tartıştıkları sırada, söz konusu şahıslar öğrencilere yüksek sesle yanlarında durup sınıfa geçmemeleri konusunda direktifler vermiş, içeri zili çaldığında öğrencileri sınıflara geçirmeye çalışan nöbetçi öğretmenlere şahıslardan biri "Burada sizin değil, benim sözüm geçer. Onlar ben ne dersem onu yaparlar. Sizi dinlemezler bizi dinlerler” şeklinde ifade kullanmıştır.

Üyemiz Milli Eğitim Bakanlığının pandemi döneminde okullarda hassasiyet gösterilmesi konusunda direktiflerini yerine getirmeye çalışmıştır. TÖB SEN olarak kim olursa olsun, hangi grupta olursa olsun, hangi siyasi teşkilattan olursa olsun pandemi döneminde, öğrencilerimizin ve toplum sağlığının korunması amacıyla okul bahçelerine velilerin bile alınmadığı dönemde, okulla hiçbir ilgisi olmayan kişilerin biz şuyuz buyuz diyerek okulun içine girmelerini, okullarımızda kaos ortamı yaratmasını, okulda bulunan görevlilerin görevlerini yapmasını engellemesini, öğretmenlere yönelik saygısızlığı ve tehditkarlığı kabul etmediğimizi belirtir ve bu durumu şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca olay sırasında emniyete haber verilmesi üzerine emniyet mensuplarının öğretmenlere “Şikayetiniz var mı?” şeklinde soru sorulmuş olması bir talihsizliktir. Kamusal alana yapılan bu saldırı üstelik okul gibi hassas bir kuruma yapılmışsa bunu yapan fail durumuna düşer ve şikayet olmaksızın bu kamusal bir olay olması neticesinde emniyet mensupları direk müdahale eder. Burada şikayet aranmaz."