Okmeydanı Dayanışma Ağı’ndan ‘askıda gıda dayanışması’

Okmeydanı Dayanışma Ağı’ndan ‘askıda gıda dayanışması’

Okmeydanı Dayanışma Ağı, koronavirüs sürecinde emekçilerin yaşadığı ekonomik zorluklara karşı başlattıkları askıda gıda dayanışmasını büyütme çağrısında bulundu

Tüm dünyada en çok yoksul ve emekçi kesimleri etkileyen koronavirüse karşı dayanışma ağlarının çalışmaları sürüyor. Okmeydanı Dayanışma Ağı da yaptığı duyuruyla, başlattıkları askıda gıda dayanışması’nı büyütmeye çağırdı.

Dayanışma ağının duyurusunda yer alan ifadeler şöyle:

İçinde bulunduğumuz ve zaman içinde nasıl gelişeceği tüm dünya için belirsiz olan bu afet durumunda “dayanışma ezilenlerin inceliğidir” diyerek, ilçemizde askıda gıda dayanışmasını örmeye karar verdik. Yoksulluğun sonuçlarını el açarak değil el ele vererek, dayanışmayı büyüterek aşmak üzere herkesi gücü ve olanakları oranında bu çalışmanın bir parçası olmaya çağırıyoruz. Elbette dayanışmayı büyütecek olan şeffaf ve takip edilebilir bir çalışma yürütmektir. Bu nedenle, nereden ne kadar ürün geldiğini ve ihtiyacı olan kaç eve ulaştığı bilgisini raporlayıp hem gruplarımızda hem de sosyal medya hesaplarında yayınlayacağız.

Alışveriş Yapanlar Askıda Gıda Dayanışmasına Nasıl Katılabilir?

• Askıda gıda uygulamasına katıldığını bildiğimiz esnaflardan alışveriş yapabiliriz.

• Bu ağa dahil olan iş yerlerinde ve sosyal medyada bilgisi bulunan temel ihtiyaç maddeleri listesinde yer alan ürünlerden -istediğimiz üründen, istediğimiz kadarını- bu dayanışmaya dahil olan esnafın bulundurduğu dayanışma kutusuna koyabiliriz.

• Satın aldığımız ürün bilgisini, kutuda yer alan ürün listesine işaretleyerek belirtebiliriz. Esnaflar Bu Dayanışma Ağına Nasıl Katılabilir?

 • Ağa dahil olduğumuzu belirten görseli görünür bir yere asabiliriz.

• Çalışma alanının görünen bir noktasına uygulama için alınan ürünlerin konulacağı kutuyu bulundurabiliriz.

• İhtiyaç ve ürün listesini, ulaşılabilir bir noktaya koyabiliriz.

• Kutunun dolması durumunda, organizasyon ekibi ile iletişim kurarak ürünlerin alınmasını sağlayabiliriz.