Okçular Vakfı’na 1.2 milyonluk İBB yardımının belgesi ortaya çıktı

Okçular Vakfı’na 1.2 milyonluk İBB yardımının belgesi ortaya çıktı

İBB’nin Okçular Vakfı’na yaptığı 1.2 milyonluk yardımın belgesi ortaya çıktı.

Ortaya çıkan resmi yazışmaya göre Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneği’ne 1 Ocak 2019 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin harcamalarında kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin lira yardım yapıldı.  

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre iki kurum arasındaki protokole göre 6 aylık faaliyetler için yapılan 1 milyon 200 bin liralık yardımın talebi, Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneği’nden geldi. Onayı da bir önceki İBB Başkanı AKP’li Mevlüt Uysal verdi.

Çiğdem Toker'in gündeme taşıdığı İBB tarafından hazırlanan “STK Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018” ile kalem kalem ortaya çıkmıştı. Bu rapora göre İBB; STK’lar, okullar ve spor salonları için toplam 847 milyon 592 bin 858 TL harcamıştı. Rapordaki verilere göre AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyetinde olduğu Okçular Vakfı'na toplam 16.6 milyon TL'lik destekte bulunulmuştu. Vakfa 5 milyon liralık spor malzemesi ve GSM hizmeti, 4.7 milyon liralık personel desteği, 4.4 milyon liralık proje nakdi yardımı, 1.1 milyon liralık bakım onarım tadilat, 540.5 bin liralık tefrişat, 471.2 bin liralık ulaşım, 342.4 bin liralık yeme içme desteği verilmişti. Kamuoyunca uzun süre tartışılan bu harcamalara Okçular Vakfı, “Okçular Vakfı’na bugüne kadar İBB’den herhangi bir para aktarımı söz konusu değildir” açıklaması yaptı.