OHAL Komisyonu 75 bin davaya hala bakmadı

OHAL Komisyonu 75 bin davaya hala bakmadı

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu göreve başladığından bu yana yaptığı çalışmaları ve karar verme sürecine dair tüm işlemleri rapor haline getirdi.

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu göreve başladığından bu yana yaptığı çalışmaları ve karar verme sürecine dair işlemlerini rapor haline getirdi.

SADECE YÜZDE 40'I İNCELENDİ

OHAL Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, olağanüstü hal kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararname hükümleri ile tesis edilen işlemlere ilişkin başvuruları inceleyip karara bağlamak üzere kurulan komisyonun, bir yıllık karar verme sürecinde başvuruların ancak yüzde 40’ını oluşturan 50 bin 300 başvuru dosyası hakkında karar verdiği açıklandı. Karara bağlanan başvurulardan 3 bin 750'si kabul edildi, başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler görevlerine iade edildi. Ancak 46 bin 750 başvuru ise reddedildi.

Rapora göre geri kalan yüzde 60'lık kesimi oluşturan, 125 bin başvurudan yaklaşık 75 bin 100 başvuru ise hala inceleme aşamasında. Ancak inceleme aşamasındaki davaların ne zaman sonuçlanacağı konusunda belirsizlik söz konusu.

OHAL Komisyonu, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra muhaliflere de yönelen, KHK'larla tesis edilen işlemler hakkındaki başvuruları değerlendirip karar vermek için kurulmuştu.