OHAL düzenlemerini uzatacak kanun teklifinde değişiklik

OHAL düzenlemerini uzatacak kanun teklifinde değişiklik

AKP’nin OHAL düzenlemelerini 3 yıl daha uzatacak kanun teklifiyle ilgili değişikliğe gidildi. Değişikliği AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, gözaltı süreleri ve kamu personeli ihracı ile ilgili 3 yıl daha uzatılması teklifini revize ederek 1 yıla indirdiklerini belirtti.

AKP’nin Olağanüstü Hal (OHAL) düzenlemelerini 3 yıl daha uzatacak kanun teklifiyle ilgili değişikliğe gidildi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında partisinin kanun teklifinde yaptıkları değişikliği açıkladı.

Turan, torba kanun teklifinin içinde OHAL ile ilgili 3 madde olduğunu hatırlatarak, "Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde bölgesel olan OHAL'i kaldıran bir partiyiz. Biz aynı şekilde hain FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadele kapsamında Meclis'in de büyük çoğunluğunun verdiği destekle 2018'de OHAL'i kaldırmış bir partiyiz" dedi.

'TEKLİF SÜRESİ KISALTILDI'

Kamuoyundan gelen bazı çekinceleri dikkate aldıklarını ve yeniden değerlendirme yaptıklarını söyleyen AKP'li Turan, "Terörle mücadele kapsamında 3 yıl olan gözaltı süresini revize ederek 1 yıla indiriyoruz. Kamu personeli ihracı ile ilgili 3 yıl olan teklifimizi de yine 1 yıla indiriyoruz. Bu 1 yılın bitiminde bu sorunları geride bırakmayı ümit ediyoruz. Bu tabi ki yasamanın takdirinde. 1 yılın bitiminde uzatılabilir uzatılmayabilir” ifadelerini kullandı.