Öğretmenlerin yemin töreninde harem-selamlık uygulama!

Öğretmenlerin yemin töreninde harem-selamlık uygulama!

Fotoğrafta kadın ve erkek öğretmen adaylarının ayrı ayrı yemin ettiği görüldü. Öğretmenlerin yemin töreninde harem-selamlık uygulaması büyük tepki çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “durumu sonradan fark ettiğini” öne sürdü.

Adıyaman’da öğretmen adaylarının yemin töreninde harem-selamlık uygulama yapıldı. Törende, kadın öğretmenler ayrı, erkek öğretmenler ayrı yemin etti.

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde stajını tamamlayan öğretmen adayları, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yemin ederek görevlerine başladı. Kaymakamlık binası önünde yapılan törenin fotoğrafı Gölbaşı Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fotoğrafta kadın ve erkek öğretmen adaylarının ayrı ayrı yemin ettiği görüldü. Yemin töreninde harem-selamlık uygulaması büyük tepki çekerken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “durumu sonradan fark ettiğini” öne sürdü.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN GARİP AÇIKLAMA

Özdemir, “Bayan öğretmenin biri bir masaya gidince diğer bayanlar da oraya gitmeyi tercih etmiştir, bir erkek öğretmen de başka masaya gidince diğer erkekler de oraya gitmiştir” şeklinde durumu savundu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Harem-selamlık uygulamasını Meclis gündemine taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy yaşanılan durumun asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ersoy, bu konuda tüm sorumluların görevden alınarak aynı şekilde tekrar görüntülerin yaşanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1- Milli Eğitim Bakanlığı olarak, Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde stajını tamamlayan öğretmen adaylarına harem selamlık yemin ettiren, yetkililer hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadı ise nedeni nedir?

2- İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir tarafından, “bunlar öğretmen camiası, farklı görüşte insanlar da var “ sözü ile anlatılmak istenen nedir? Öğretmenlerin farklı görüşte olmaları ayrı masalarda yemin edilmesine gerekçe midir?

3- Harem selamlık yemin töreni ile 24 Kasım tarihinde göreve başlayan öğretmenlerin, sınıflarda çocuklara laik, bilimsel ve çağdaş eğitim verebilecekler midir?

4- Milli Eğitim Bakanlığı olarak, tüm İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine harem selamlık uygulamanın toplum yaşamında, hele ki okullarda kabul edilemez bir uygulama olduğuna ilişkin bir uyarı yazısı göndermeyi düşünüyor musunuz?

DAHA FAZLA