Öğretmenlere cuma namazında ‘zorunlu’ görev: 'Gönüllü olmazsanız biz görevlendiririz'

Öğretmenlere cuma namazında ‘zorunlu’ görev: 'Gönüllü olmazsanız biz görevlendiririz'

Koronavirüs nedeniyle kapatılan ve 29 Mayıs'ta toplu ibadete açılacak olan camilerde gelenlere maske ve dezenfektan dağıtma görevinin öğretmenlere verildiği öğrenildi. Karara itiraz eden öğretmenlere ise “Gönüllü olmazsanız, biz görevlendiririz” denildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 16 Mart’ta kapatılan ve iktidarın normalleşme adımları kapsamında 29 Mayıs’ta toplu ibadete açılacak camiler için öğretmenlerin görevlendirildiği öğrenildi. İlçe milli eğitim müdürleri, 29 Mayıs günü cami avlularında kılınacak cuma namazı öncesinde erkek öğretmenlerin camiye gelenlere maske ve dezenfektan dağıtmak için görev almasını istedi. Karara itiraz eden öğretmenlere, “Gönüllü olmazsanız, biz görevlendiririz” dendi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; ilçe milli eğitim müdürlükleri, ilçe camilerinde görev alacak en az 200 erkek öğretmene ihtiyaç duyulduğunu belirterek, okul müdürlerinden görevlendirme yapmalarını istedi. Okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlerinden gelen talimat üzerine, öğretmenlerin de içinde olduğu WhatsApp gruplarına İçişleri Bakanlığı’nın genelgesini gönderdi. Manisa’daki bir ilçe milli eğitim müdürünün, öğretmenlere ilettiği mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Genelge doğrultusunda, gönüllü 200 erkek öğretmene ihtiyaç vardır. Sadece Cuma namazı saatinde, namaz kılınan yerde sosyal mesafe, hijyen, maske gibi konularda görev yapılacak olup, polis desteği sağlanacaktır. Görev süresi, cuma namazı boyunca ortalama bir saat kadardır. Görev alacak arkadaşların, sonraki görevlendirmelerde bu durumu göz önüne alınacaktır.”