Öğretmenlere 'bağış' baskısı!

Öğretmenlere 'bağış' baskısı!

Aldığımız bilgilere göre, öğretmenlerden, kampanyaya yaptıkları ödemelerin makbuzlarını okul müdürlerine iletmeleri istendi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Erdoğan’ın ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ adı altında açıkladığı ve vatandaştan para toplamayı öngören ‘bağış’ kampanyası için öğretmenlere baskı yapıldığı ve bağış makbuzlarının okul müdürlerine iletilmesinin istendiği öğrenildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle işten çıkarılan ve ücretsiz izin uygulamasına maruz bırakılan emekçilerin sayısı artarken, çalışmak zorunda kalan emekçilerin ise sağlıkları hiçe sayılıyor. Dün “Ulusa Sesleniş” konuşması yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekçileri yine görmezden gelirken, “dar gelirlilere yardım” gerekçesiyle “Milli Dayanışma Kampanyası” başlatıldığını açıklayarak vatandaşlardan para istedi.

Erdoğan’ın açıkladığı kampanya kapsamında il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okul müdürleri aracılığıyla öğretmenlere “bağış” baskısı yapıldığı öğrenildi. Aldığımız bilgilere göre, öğretmenlerden, kampanyaya yaptıkları ödemelerin makbuzlarını okul müdürlerine iletmeleri istendi. Milli Eğitim Müdürlüklerinin rapor oluşturacağı öne sürüldü.

EĞİTİM İŞ’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’ndan (Eğitim-İş) bir açıklama yapıldı. “Cumhurbaşkanı'nın ‘gönüllü kampanyası’ eğitimcilere dayatılmakta, mobbing aracı yapılmaktadır!” başlıklı açıklamada, öğretmenlerden, yöneticiler aracılığıyla bağış istendiği ve makbuzların gönderilmesinin talep edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Daha da acınası tablo, Cumhurbaşkanı'nın bizzat kampanyayı açıklamasından hemen sonra oluşmaya başlamıştır. Okul yöneticileri, WhatsApp gruplarında, öğretmenlere kampanyaya katılmayı dayatmış, makbuzların kendilerine sunulmasını istemeye başlamıştır.

Ne yazık ki bu mobbinge dair çok sayıda ekran görüntüsü ve teyitli bilgi elimize ulaşmıştır. Okul yöneticilerinin, bağışa zorlanan öğretmenlerin göndereceği makbuzları ilçe milli eğitim müdürlüklerine yollayacaklarını hep bir ağızdan bildirmesi, yöneticilerin öğretmenlerin bağışı üzerinden puan toplamaya çalışacağını ve bu kampanya dayatması aracılığıyla öğretmenlerin siyaseten fişleneceğini ortaya koymuştur.”