Öğretmenler Ekşi Sözlük'e tepki gösterdi

Öğretmenler Ekşi Sözlük'e tepki gösterdi

Ekşi Sözlük’te önceki gün açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığı, öğretmenlerden ve toplumun her kesiminden büyük tepki çekti. Ekşi Sözlük hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ekşi Sözlük’te önceki gün açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığı, öğretmenlerden ve toplumun her kesiminden büyük tepki çekerken Ekşi Sözlük hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Açılan başlığa, Twitter’dan #haddinibilekşisözlük hashtagi ile yüzlerce kişi tepki gösterdi. 

Milliyet gazetesinden Çiğdem Yılmaz'ın haberinde konuyla ilgili açıklamalarına yer verilen Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmenlik mesleğine ilişkin oluşan bu öfke, nefret dilini reddettiklerini belirtip, “Mesleğimize yönelik bu dilin ortadan kalkmasının temel koşulu öğretmenlik mesleğine, mesleki itibarımıza yönelik olumsuz dil ve politikaların, uygulamaların ortadan kaldırılmasından geçmektedir. Ekşi Sözlük sitesinde öğretmenlere yönelik ve mesleğimizi hedef alarak kullanılan nefret içerikli dile dair dile getirebileceğimiz her ifade yetersiz kalır. Öğretmenlik mesleğine ilişkin oluşan bu öfke, nefret dilini reddediyoruz” diye konuştu.

YAZAN KİŞİ ATILDI

Açılan başlıkla ilgili Ekşi Sözlük’ten yapılan açıklamada, “Bugün açılan ve öğretmenlerimize yönelik kabul edilemez bir ithamda bulunan başlık kapatılmış, söz konusu başlığı açan yazar Sözlük’ten uçurulmuştur. Ekşi Sözlük, yürüdükleri zorlu ve onurlu yolda her daim öğretmenlerimizin yanındadır. Bu tür ithamlarda bulunan söylemlerin Ekşi Sözlük’te barındırılmasının hiçbir şekilde mümkün olmayacağını paylaşmak isteriz” denildi.