Öğretim görevlisi tarafından cinsel saldırıya uğrayan kadın, baskı sonucu okulu bırakmak zorunda kaldı

Öğretim görevlisi tarafından cinsel saldırıya uğrayan kadın, baskı sonucu okulu bırakmak zorunda kaldı

Öğretim görevlisinin cinsel saldırısına uğrayan kadın, öğretim görevlilerinin ve okuldaki öğrencilerin baskıları yüzünden okulunu bırakmak zorunda kaldı. Tecavüzcü öğretim görevlisi hakkında ise herhangi bir dava açılmadığı öğrenildi.

Burdur’da öğretim görevlisinin cinsel saldırısına uğrayan ve şikayetçi olan kadın, okuldaki diğer öğretim görevlilerinin ve bazı öğrencilerin baskıları sonucu okulu bırakmak zorunda kaldı. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tecavüzcü araştırma görevlisi hakkında herhangi bir dava açılmadığı belirtildi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, S.D.A., Burdur’da Çavdır Meslek Yüksek Okulu sosyal hizmetler bölümü ikinci sınıfta öğrenim görüyordu. Tecavüzcü öğretim görevlisi M.Ö.T, Ocak 2019’da yanında başka bir öğretim görevlisinin olduğunu belirterek, S.G.A’yı ‘ders çalıştırmak için’ bulunduğu eve çağırdı.

M.Ö.T., S.G.A.’ya cinsel saldırıda bulundu. Arkadaşının geleceğini belirterek M.Ö.T’nin elinden kurtulan S.G.A., evden ayrıldı. Saldırının ardın sonra da tacizler sürdü.

S.G.A.’nın şikayeti üzerine olay, üniversite tarafından 12 Mart’ta savcılığa iletildi. Savcılık şikayetten beş ay sonra 18 Ekim’de S.G.A.’nın ifadesini aldı.

Bu süreçte M.Ö.T. ile S. adlı bir öğretim görevlisinin başka bir meslek yüksek okuluna gönderildiği kaydedildi. Daha sonra şüpheli M.Ö.T.’nin Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından görevden alındığı ifade edildi.

Tecavüzcü M.Ö.T.’nin okula dönmesi için bazı öğretim görevlilerinin imza kampanyası başlattığı, S.D.A.’nın ifadesine göre, şikayetini çekmesi için kendisine baskı uygulandığı belirtildi.

Baskılar yüzünden okula devam edemediği söylenen S.G.A.’nın 7 Ekim’de, Çavdır Meslek Yüksekokulu’na başvurarak kayıt dondurma talebinde bulunduğu, yüksekokul müdürlüğünün 21 Ekim’de dondurma talebini reddettiği, S.D.A.’nın da bundan sonra okulu bıraktığı ifade edildi.

‘CİNSEL SALDIRIYA UĞRAYAN BAŞKA ÖĞRENCİLER DE VAR AMA SUSTURULUYOR’

Öğrencinin avukatları Çağrı Ayhan Şenel ve Birgül Tavşan Kayıran, müvekkillerinin yaşadıklarını şöyle anlattı: “Müvekkil, yaşamış olduğu travmanın ardında okuldaki diğer öğretim görevlilerinin ve bazı grup öğrencilerin de aşağılama, hakaret ve iftiralarına maruz kalmış, dışlanarak ötekileştirilmiş ve adı geçen öğretim görevlisi hakkındaki şikâyetini geri çekmediği müddetçe okulu bitirmesinin engelleneceği konusunda tehdit edilmiş hatta ölüm tehditleri dahi almıştır. Müvekkil, Ankara’daki ailesinin yanına dönmek zorunda kalmıştır. Çavdır Meslek Yüksek Okulu’nda, M.Ö.T’nin cinsel saldırısına uğrayan başka kız öğrenciler de vardır ancak mağdurlar susturulmuşlardır

DAHA FAZLA