Öğrencisine şiddet uygulayan öğretmenin ifadesi ortaya çıktı

Öğrencisine şiddet uygulayan öğretmenin ifadesi ortaya çıktı

Aksaray'da, öğrencisini darp eden Ali Rıza Y.'nin ifadesi ortaya çıktı.

Aksaray'da, 10 yaşındaki öğrencisi S.T.K.'nin boğazını sıkıp, darbeden Ali Rıza Y. hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Öte yandan Ali Rıza Y.'nin ifadesi de ortaya çıktı. 

Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık Ali Rıza Y. için “beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama” suçundan üst hadden ceza verilmesi istendi. İddianamede, ilgili kolluk birimince hazırlanan görüntü inceleme tutanağında Ali Rıza Y’nin, öğrencisi S.T.K’ye 9 kez tokat attığının belirtildiği bildirildi.

'YALAN SÖYLEMESİNİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMESİNİ ENGELLEMEK İSTEEDİM'

Derse başlamadan önce öğrencilerden birinin yanına gelerek öğrenci S.T.K’nin kendisi için 'deli' dediğini ileri süren Ali Rıza Y, “Öğrencim S.T.K. bir hafta öncesinde de hakkımda ‘Sınıfta sigara içtiğim, öğrencilere küfür ettiğim’ yönünde söylentiler çıkarttı. Bu nedenle okul yönetimiyle aram bozuldu. Olay günü öğrenci S.T.K. ile öğrencilerin içerisinde değil de özel olarak bu yaptıklarının nedenini sormak için sınıfın dışına, koridorda konuşmak istedim. Birkaç kez mağdurun yüzüne tokat attım. Amacım mağdurun sürekli yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmesini engellemekti. Öğrenciye ‘Sen benim hakkımda yalan yanlış şeyleri nasıl söylersin?’ diye bağırdım. Bu esnada öğrencinin burnu kanadı. Pişmanım. Aileden, okuldan ve diğer öğrencilerden özür diliyorum” dedi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Sanık Ali Rıza Y., 25 Ocak 2022’de hakim karşısına çıkacak. Öte yandan Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünce şiddet gören öğrenci S.T.K’ye destek verileceği, pedagog ve psikolojik destek sağlanması amacıyla da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden destek istendiği öğrenildi.

DAHA FAZLA