Öğrencilerin 'iklim grevi' yayılıyor

Öğrencilerin 'iklim grevi' yayılıyor

New York'ta 7. sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Alexandria Villasenor'un ilk olarak 9 hafta önce başlattığı iklim grevine destek büyüyor.

New York'ta 7. sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Alexandria Villasenor'un ilk olarak 9 hafta önce başlattığı "iklim grevi" küresel ölçekte yayılmaya başladı.

Villasenor'un, ilk olarak 2018 Aralık'ta bir cuma günü okula gitmeyerek, New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler binasına yürümesiyle başlayan "İklim için okul grevi" eylemi, 9 haftadır her cuma günü sürüyor.

EN AZ 12 ÜLKE VE 30 FARKLI ABD EYALETİNDEN DESTEK

Villasenor’un bu cuma yapacağı eyleme ise, en az 12 ülkeden ve 30 farklı ABD eyaletinden okullar da katılacak. The Washington Post'un haberine göre, Çin’den öğrenciler de Villasenor’a onun hareketine katılmak istediklerini bildirdi.

Öğrenciler, "Ülkeler önümüzdeki on yıl içinde fosil gaz emisyonlarını yarıya indirmeli. Öğrencilerin sloganı da dikkat çekiyor: "Çocuklar artık yetişkinlerin dünyayı kurtarmasını beklemeyecek" diyor.

'BİZE BOZULMUŞ BİR GEZEGEN EMANET ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Öte yandan, İngiltere ve Almanya'da düzenlenen "İklim için okul grevi protestoları" da ülkenin gündeminde geniş yer bulmuştu.

Villasenor da verdiği röportajlarda "COP24 (Geçen yıl Polonya’da düzenlen BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (UNFCCC) 24. Taraflar Konferansı) bizi hayal kırıklığına uğrattı" ve "Bize bozulmuş bir gezegen emanet etmelerine izin vermeyeceğiz" demişti.