Öğrencilerin barınma hakları için başlattığı Akşam Nöbeti üçüncü gününde

Öğrencilerin barınma hakları için başlattığı Akşam Nöbeti üçüncü gününde

Türkiye'nin dört bir yanında barınma hakkı için başlayan nöbetler sürüyor.

İleri Haber

Kısıtlı yurt imkanları ve fahiş ev kiraları dolayısıyla öğrenciler, her gün saat 21.00-24.00 saatleri arasında parklar ve meydanlarda düzenlenen Akşam Nöbeti üçüncü gününde devam ediyor. 

İSTANBUL

İstanbul'da öğrenciler Yoğurtçu Parkı'nda bir araya gelerek nöbetlerine başladı. Mahalle halkı, hazırladığı yemeklerle dayanışmada bulundu.

POLİS ÖĞRENCİLERE DESTEK VEREN YURTTAŞIN AİLESİNİ ARAMIŞ

Yoğurtçu Parkı'ndaki nöbetlere destek veren Ünal Çelik isimli bir yurttaş, İleri Haber'e polisin ailesini aradığını ve "Çocuğunuz eylemlere katılıyor, devletimiz öğrencilerin yanında. Sizin çocuğunuzun da mağdur olmasını istemeyiz dediğini dile getirdi. Çelik, "Üniversite öğrencilerinin verdiği mücadeleye destek vermek için iki gündür Yoğurtçu Parkı'ndayım, 27 yaşında, iş güç sahibi biri olmama rağmen ailemin aranarak onlara eylemlere katıldığım söylenmiş. Üniversiteli arkadaşlarımızın yanındayız. Öğrencilerin barınma gibi bir sorunu varken, New York gibi bir yerde milyon dolarlar verip ev açtıranlar, bizi böyle ucuz uygulamalarla korkutamazlar. Kadıköy sakinleri olarak öğrencilerin nöbetinin yanındayız" dedi. 

ERKAN BAŞ VE SERA KADIGİL ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri Erkan Baş ve Sera Kadıgil öğrencilerle bir araya geldi. Erkan Baş, öğrencilerin barınma sorunu için hazırladıkları kanun teklifini öğrencilerle paylaşarak, "301 milletvekili bu konu hakkında el kaldırsa bu mesele çözülür. Yeter ki siz önceliği beşli çeteye, zenginlere değil bu ülkenin geleceği olan gençlere verin" ifadelerini kullandı. 

 

ADANA

Adana'da öğrenciler polisin engelleme girişimine rağmen nöbetlerini tutuyor. 

ESKİŞEHİR'DE POLİS SALDIRISI 

Eskişehir'de barınma hakları için Akşam Nöbeti'ne başlayan öğrencilere polis saldırdı. 

 

DAHA FAZLA