Öğrencilere siyasi anket: 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü hakkında kanaatiniz nedir?

Öğrencilere siyasi anket: 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü hakkında kanaatiniz nedir?

Batman Raman Anadolu Lisesi'nde okul yönetimi tarafından öğrencilere "Dünya 5'ten büyüktür ifadesini duydunuz mu? Kanaatiniz nedir?" ve "Siyasi görüşünüz var mı?" şeklinde soruların yer aldığı anket formları dağıtıldı.

Batman'da Raman Anadolu Lisesi'nde okul yönetimi tarafından öğrencilere siyasi içerikli soruların yer aldığı anket formları dağıtıldı. 

"Genç Şehir Projesi" adıyla gerçekleştirilen bir proje kapsamında düzenlendiği belirtilen anket formlarında, "Dünya 5'ten büyüktür ifadesini duydunuz mu? Kanaatiniz nedir?", "Başka bir ülkede yaşamak ister misiniz?", "Sizce Türkiye'de gençler yeterince özgür mü?", "Herhangi bir siyasi görüşünüz var mı?" şeklinde sorular yer aldı. 

Öğrenciler ankete tepki gösterirken, okul yönetimi anketlerin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) geldiğini ve "içten yanıt verenlere" ödül verileceğini söyledi. Okulda görev yapan Eğitim Sen üyesi öğretmenler duruma müdahale ederken, sendika ile bakanlık arasında yapılan görüşmede anketlerin bakanlık tarafından gönderildiği iddiası yalanlandı.

Bunun üzerine çark eden okul yönetimi anketleri toplatırken, okul müdürü tarafından anketlerin "yok edileceği" belirtildi. Anketin kim tarafından ve ne amaçla hazırlandığına ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. 

DAHA FAZLA