Öğrenciler 'sağlık' diyor, okul yönetimi 'bağış' istiyor

Öğrenciler 'sağlık' diyor, okul yönetimi 'bağış' istiyor

Öğrencilerin taleplerine rağmen yenilenmeyen ilaçlarla ilgili okul yönetimi ise ailesinde eczacı ya da doktor olan öğrencilerden ‘bağış’ adı altında tıbbi malzeme istiyor.

İleri Haber

İstanbul Kadıköy Lisesi yurdunun ecza dolaplarındaki tibbi malzeme ve ilaçlar, öğrencilerin taleplerine rağmen yenilenmiyor. Okul yönetimi, malzemelerin yenilenmesi için öğrenci yakınlarından ‘bağış’ isterken, dolaplarda son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar bulunuyor.

İstanbul Kadıköy Lisesi’ne (İKL) bağlı kız öğrenci yurdundaki ecza dolaplarında son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar bulunuyor. Öğrencilerin taleplerine rağmen yenilenmeyen ilaçlarla ilgili okul yönetimi ise ailesinde eczacı ya da doktor olan öğrencilerden ‘bağış’ adı altında tıbbi malzeme istiyor.

'SADECE PAMUK ALINIYOR'

Sağlıksız bir ortamda kaldıklarını belirten öğrenciler ise yönetimin bilgisi olmasına rağmen, yurda tıbbi malzeme niteliğinde sadece pamuk alındığını ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların halen dolaplarda bulunduğunu söylediler. Basit tıbbi yaralanmalarda bile pansuman yapılmadığını belirten öğrenciler, kendilerine “okul dışında yaralanma” gibi gerekçeler sunulduğunu ifade ettiler.

DAHA FAZLA