Öğrenciler kalmadıkları yurtlara para ödemek zorunda kalıyor

Öğrenciler kalmadıkları yurtlara para ödemek zorunda kalıyor

Koronavirüs sebebiyle bulundukları şehirlerden evlerine dönen üniversite öğrencileri, kalmadıkları yurtlara para ödemek zorunda b-kalıyor

Mehmet Fırat Özgür | @zgr_frt

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye'de üniversitelerde eğitime verilen aranın ardından evlerine dönen öğrenciler, kalmadıkları yurtlara para ödemek zorunda kalıyor. Son olarak Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, bu yıl için bahar dönemi eğitim öğretim sürecinin uzaktan eğitimle sürdüreceğini açıklamasının ardından öğrencilerin bu yıl için yurtlara dönmeyeceği de kesinleşmiş oldu. Buna karşın öğrenciler, yurtlara para ödemek istemediklerini söylediklerinde karşılarına imzaladıkları senet ve sözleşmeler çıkıyor. Bu sorunu yaşayan öğrencilerden Nur Şahin, durumu İleri Haber'e anlattı.

'HİÇ FAYDALANMAYACAĞIM HALDE NEDEN YURDA PARA ÖDEYEYİM?'

Çukurova Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Şahin, Adana'da özel bir yurtta kalıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesinin ardından Konya'ya ailesinin yanına dönen Şahin, yurt müdürlüğünü arayarak bahar döneminin uzaktan eğitimle süreceği gerekçesiyle ödeme yapmak istemediğini söyledi. Yurt müdürünün kendisine ödeme yapmak zorunda olduğunu söylediğini belirten Şahin, "Bana yaz aylarında yurtta kalırsam herhangi bir ücret ödemeyeceğimi ancak sözleşmede yer alan bahar dönemi aidatlarını ödemek zorunda olduğumu söylediler. Olayın garip yanı şu, ben bu yaz eve çıkmayı düşünüyorum ve bunu da olabildiğince erken yapmayı düşünüyorum. Maddi açıdan uygun bir ev bulmak için geç kalmak istemiyorum. Yani böyle bir dönemde neden ben yurda para ödeyeyim? Neden ben hiç faydalanmadığım halde böyle bir masraf altına gireyim?" diyerek duruma tepki gösterdi.

SALGIN YÜZÜNDEN MADDİ SORUNLAR DA ARTIYOR 

Salgın sebebiyle pek çok maddi sorunun üst üste geldiğini belirten Şahin, "Ailem şu an çalışamıyor. Ben de hafta sonları çalışıyordum ancak çalıştığım iş yeri salgın yüzünden kapandı ve ben de işsiz kaldım. Bu durum bizim için çok büyük mağduriyetler yaratıyor" dedi. Şahin, çözüm bulunmadığı takdirde hukuki yollara başvuracaklarını da sözlerine ekledi. 

DAHA FAZLA