Öğrenciler intihara teşvik ediliyor: Bir an önce ahirete kavuşmalı

Öğrenciler intihara teşvik ediliyor: Bir an önce ahirete kavuşmalı

Eğitim-Sen Muğla Şubesi Muğla'daki ortaokullarda vakıf ve cemaatlerin ders saatleri içinde gerici sunum yapmasına yönelik basın toplantısı düzenledi.

İleri Haber

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Muğla'daki ortaokullarda yapılan gerici, cinsiyetçi ve bilim dışı yapılan eğitimleri bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Muğla'da ortaokullarda gerçekleşen ve değerler eğitimi adı altında verilen gerici sunuma değinilen açıklamada Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuran Aldan, "Toprağın altı bu dünya, toprağın üstü ise öldükten sonraki yaşam olarak tariflenmektedir. Özellikle  erinlik ve orta ergenlik dönemindeki çocuklar soyut ve dinsel bilginin iradi özümsemesini gerçekleştirecek yetilerle tam olarak donanmış değildir. Çocuk bu bilgileri ancak ezbere sorgulamadan hatta korku veya kaygı ile kazanabilmektedir. Sevap, günah, kıyamet, ahiret, melek, şeytan gibi tam olarak anlamlandıramayacağı kavramlarla karşı karşıya kalan çocuk psikolojik veya davranışsal birtakım sorunları yaşayabilecektir. Defter notunda görülen anlatımlar 10-12 yaşındaki çocuklara; dünyada süre giden yaşamı değersizleştirip bir an önce asıl yaşama (ahirete) kavuşmaya teşvik anlamı taşımaz mı?" ifadeleri kullanıldı.

Çocuklara yapılan sunumun defter notu.

Aldan tarafından yapılan açıklamada, "2017 yılında gerici, cinsiyetçi, bilim dışı modelin eğitim sistemine yerleştirilmesiyle Eğitim'de Acil Durum Sirenlerinin çaldığı bir yıl olarak geçtiği, 2018'in Laik, Bilimsel, Demokratik bir eğitimi ve ülkeyi kazanma yılı olmasını dilerim." dedi.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

Muğla ilimizde de 987 okul/kurumda, 7 bin 749 derslikte 150 bin 687 öğrencimiz, 12 bin 273 öğretmenle eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Ancak Muğla da MEB ile Vakıf ve Cemaatlerin imzaladığı protokollerden muaf değil. Daha önce yaptığımız basın toplantısında bazı okullarda Hizmet Vakfının ders saatlerinde Değerler Eğitimi verdiklerini Velilerin bize ulaşması sonucunda tespit ettiğimizi belirtmiştik.
Ödediğimiz vergilerle bilimsel, laik, demokratik, pedagojik eğitim sunulması gerekirken; eğitim sistemine yerleştirilmek istenen gerici, cinsiyetçi, bilim dışı bu model; eğitimde acil durum zillerinin çaldığını göstermektedir. 

2018 yılına girerken buradan Muğla ve ülke kamuoyuna velilere, öğretmenlerimize sesleniyoruz. Gözümüzden sakındığımız, yaşamımızı atfettiğimiz biricik varlıklarımız çocuklarımız; MEB ile imzalanan protokollerle dini vakıf, cemaatler eliyle teslim alınmak istenmektedir. Bu ülkede çocuğuna dini eğitim aldırmak isteyen herkes İmam Hatip Liselerinden, kurslara kadar her yerde ücretsiz olarak bu eğitimi zaten aldırabilmektedir.

Gelin çocuklarımıza ve Laik, Bilimsel, Demokratik Eğitimi kazanma mücadelesine sahip çıkalım. Çocuklarımıza verilen eğitimi, çocuklarımızdaki farklılıkları takip edelim. Çoğu zaman, haberimiz olmadan, kimin tarafından nasıl verildiğini bilmediğimiz bu eğitimleri istemiyorsak karşı çıkalım!

Unutmayalım bu ülke çağdaş, bilimsel, laik eğitimi kazanmak için çok bedel ödedi. Laik, bilimsel, demokratik eğitimi yeniden kazanalım! Bilimin olmadığı yeri karanlık kaplar. Çocuklarımızı karanlığın pençesine bırakmayalım.

 2018 yılının Laik, Bilimsel, Demokratik bir ülkeyi ve eğitimi kazanma yılı olmasını diliyor, tüm kesimleri bu konuda birlikte mücadeleye davet ediyoruz.

DAHA FAZLA