Öğrenciler direndi, İÜ Rektörlüğü geri adım attı: Yemekhanelerdeki sistem eskisi gibi devam edecek

Öğrenciler direndi, İÜ Rektörlüğü geri adım attı: Yemekhanelerdeki sistem eskisi gibi devam edecek

İÜ Rektörlüğü, yemekhanelerden kahvaltıların kaldırılması ve indirimli öğün sayısının bire düşürülmesi kararında öğrencilerin mücadelesi sonucu geri adım atmak zorunda kaldı.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi'nde öğrencilerin mücadelesi sonuç verdi. İÜ Rektörlüğü, yemekhanelerden kahvaltıların kaldırılması ve indirimli öğün sayısının bire düşürülmesi kararında öğrencilerin mücadelesi sonucu geri adım atmak zorunda kaldı.

Rektörlüğün birkaç gün önce aldığı kararla İstanbul Üniversitesi'ne bağlı yemekhanelerin tamamında 2 Ocak 2020'den itibaren öğrencilere verilen kahvaltılar kaldırılacak ve öğrencilerin indirimli yiyebileceği öğün sayısı bire düşürülecekti. Bu kararla öğle yemeğini öğrenci ücretiyle yiyen üniversiteliler, akşam yemeği için tam ücret ödemek zorunda bırakılacaktı. 

Bu kararın duyurulmasının ardından her gün bir araya gelerek "Müşteri değil öğrenciyiz" diyen öğrenciler, pes etmeyerek taleplerini her gün çeşitli eylemlerle tekrar etti. 

ÖĞRENCİLER DİRENDİ, REKTÖRLÜK GERİ ADIM ATTI!

Öğrencilerin kararlı duruşuna karşı geri adım atmak zorunda kalan İÜ Rektörlüğü, gece saatlerinde bir duyuru yaparak, yemekhanelerdeki sistemin eskisi gibi devam edeceğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Öğrencilerimizin taleplerini değerlendiren Rektörlüğümüz, yemekhane ile ilgili alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır."

[ih2]

DAHA FAZLA