Öğrenciler #AçlıklaSınavOlmaz diyor: 'Şimdi sesimizi tüm Türkiye duymalı!'

Öğrenciler #AçlıklaSınavOlmaz diyor: 'Şimdi sesimizi tüm Türkiye duymalı!'

Binlerce imza toplayıp, yurdun dört bir yanındaki yurttaşlara ulaşan öğrenciler, kampanyayı daha geniş çevrelere duyurmak için sosyal medyada bir hashtag etkinliği düzenledi.

İleri Haber

Öğrenci Sendikası tarafından yemekhane ve ulaşım zamlarına karşı başlatılan "Açlıkla Sınav Olmaz" kampanyasında 20. gün geride bırakıldı.

Binlerce imza toplayıp, yurdun dört bir yanındaki yurttaşlara ulaşan öğrenciler, kampanyayı daha geniş çevrelere duyurmak için sosyal medyada bir hashtag etkinliği düzenledi. #AçlıklaSınavOlmaz hashtagi altında sorunlarını ve taleplerini dile getiren öğrenciler, change.org adresindeki imza kampanyasına destek bekliyor.

İmza metninde ise şu ifadeler yer alıyor:

"Kampanyamızda 20. günü geride bırakıyoruz.

Bu süre içerisinde her gün sokaklarda, kampüslerde, sınıflardaydık. Binlerce arkadaşımızla temas ettik, tanıştık, ucuz ve sağlıklı yemek hakkının biz öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Geçtiğimiz 20 günde telefon ederek, imza vererek, standımıza gelerek, karlı havalarda bize çay ısmarlayarak içimizi ısıtan, yanımızda olan 30.000 imzacımıza yürekten teşekkür ediyoruz. İmzacılarımızın desteği, haklarımız için mücadelemizde bizim için en büyük motivasyon kaynağını oluşturuyor.

Change.org üzerinden 10.000 imzanın sınırlarına dayandık. Ancak 10.000'inci imzanın sessiz sedasız atılıp gitmesine gönlümüz el vermedi. Bu akşam saat 20.30'da Twitter'da #AçlıklaSınavOlmaz etiketi altında buluşmaya, kendi hikayemizi anlatarak tüm Türkiye'nin öğrencilerin nasıl koşullar altında okumak zorunda olduğunu duyurmaya karar verdik.

Şimdi sizlerden dileğimiz, bu akşam #AçlıklaSınavOlmaz etiketine destek vermeniz ve kampanyamızı, öğrencilerin sağlıklı ve başarılı bir öğrenim hayatı sürmesi için desteğini esirgemeyecek herkese duyurmanız. Kampanyamız, bizim özverili ve inatçı çabalarımız, siz imzacılarımızın ise sürekli büyüyen desteği ile başarıya ulaşacak.

Hepimize kolay gelsin!"

İmza kampanyasına destek için: https://www.change.org/p/ilgili-kurumlara-%C3%BCniversite-yemekhanesi-ve-%C3%B6%C4%9Frenci-ula%C5%9F%C4%B1m-%C3%BCcretleri-t%C3%BCrkiye-deki-en-ucuz-fiyata-sabitlensin-a%C3%A7l%C4%B1klas%C4%B1navolmaz-yuksekogretimk-tbmmresmi/u/25801486

 

 

DAHA FAZLA