Öğrenci Sendikası'ndan Boğaziçi raporu: 'Bundan sonrası hepimizde!'

Öğrenci Sendikası'ndan Boğaziçi raporu: 'Bundan sonrası hepimizde!'

Öğrenci Sendikası tarafından Boğaziçi direnişine ilişkin bir rapor yayımlandı.

İleri Haber

Öğrenci Sendikası, Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan kayyum rektör ataması ve ardından atamaya karşı gelişen eylemlilik süreciyle ilgili gerçeklerin bilinmesi adına bir rapor yayımladı. Raporda, yaşanan hukuksuzluklar, kayyum rektör şiddeti ve yandaş medyanın Boğaziçi direnişine ilişkin tutumu ele alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir dönem partisinden milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasıyla başlayan direniş sürerken, binlerce Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve akademisyeninin katıldığı eylemleri durduramayan iktidar çözümü baskı ve şiddet yöntemlerine başvurmakta buldu.

Eylemlere katılan öğrenciler iktidar çevreleri tarafından hedef gösterilirken, 8’i halen tutuklu toplamda 11 kişi tutuklandı, 24 kişiye ev hapsi cezası verildi.

Eylemlere ilk günden itibaren müdahil olan Öğrenci Sendikası, kayyum rektör ataması ve ardından atamaya karşı gelişen eylemlilik süreciyle ilgili gerçeklerin bilinmesi adına bir rapor yayımladı. Raporda, yaşanan hukuksuzluklar, kayyum rektör şiddeti ve yandaş medyanın Boğaziçi direnişine ilişkin tutumu yer aldı.

Rapora Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Avukat Eren Keskin, Adalet İçin Hukukçular’dan Avukat Özgür Urfa, Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu (DİSK) Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (Basın-İş) Yöneticisi Elif Akgül, Avukat Mustafa Murtezaoğlu, ve Sivil Alan Araştırmaları Derneği (CSSA) de görüş ve katkı sundu.

Rapora ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA