Öğrenci Sendikası: Melih gitti, biz kaldık!

Öğrenci Sendikası: Melih gitti, biz kaldık!

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden alınan Melih Bulu ile ilgili Öğrenci Sendikası bir açıklama yayımladı.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan ve atandığı günden beri öğrencilerin kendisini istemedeğini belirterek direniş gösterdiği Melih Bulu, yine Erdoğan'ın imzasıyla gece saatlerinde görevinden alındı.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Öğrenci Sendikası, "Güle güle Melih" diyerek şunları ifade etti: 

Şubat ayında gece vakti yayınlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörlüğünü işgal etme serüvenine başlayan Melih Bulu’nun sonu, bir başka gece vakti yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geldi.

O kendinden çok emin bir tavırla “6 ay sonra bitecek, hepsi unutulacak görürsünüz” diyordu. Üzerimize polis yığdı, ÖGB yığdı, burslarımızı kestirdi, arkadaşlarımızı tutuklattı. Trollerini üzerimize saldı, yalancılıkta Türkiye’nin önde gelen isimlerinden birisi oldu.

Ama sonuçta Melih gitti, BİZ kaldık!

Sanılmasın ki bu, bizim için bu işin sonudur. Melih Bulu’yu yolladık, vekaleten atanan Naci İnci’ye de kapıyı mutlaka göstereceğiz. Ne Boğaziçi’nde ne de başka bir üniversitede, bizim irademizin dışında atanan hiçbir yetkiliyi rektörümüz, dekanımız, hocamız kabul etmeyeceğiz. Uzun aylar boyunca devletin tüm imkanlarından faydalanarak alın teriyle, azmiyle üniversite kazanmış öğrencilere ve ömrünü bilime adamış hocalarımıza yapılanları unutmayacağız.

Melih Bulu’nun geldiği gibi gitmesinden ötürü sevinçliyiz. Ancak daha da önemlisi, geleceğimiz için verdiğimiz mücadeleden sonuç alabiliyor olduğumuzu bir kez daha gördüğümüz için, yarına şimdi daha güvenle bakıyoruz.

Biz sana söylemiştik Melih!

DAHA FAZLA