Oğraş, 'Tamince'ye hakaret' iddiasıyla hakim karşısına çıktı

Oğraş, 'Tamince'ye hakaret' iddiasıyla hakim karşısına çıktı

Rixos Otel’de oğlu Burak Oğraş'ı kaybeden Murat Oğraş, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Fettah Tamince'ye hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

İleri Haber

Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Rixos Otel’de 2011 yılında oğlu Burak Oğraş'ı kaybeden Murat Oğraş'ın adalet arayışı sürüyor. Murat Oğraş bugün Antalya Adalet Sarayı'nda Tamince'ye hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti davayı 9 Şubat 2023 tarihine erteledi.

Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen, hakkında FETÖ soruşturmaları ve davaları olmasına rağmen ceza almayan Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Antalya'daki Rixos Lares Hotel'de staj yapan 16 yaşındaki Burak Oğraş, 2011 yılında otelin tahsis ettiği pansiyonda hayatını kaybetti. 16 yaşındaki çocuğun cansız bedeni, pansiyonun önünde yer alan ve içinde su olmayan havuzda bulundu.

Baba Murat Oğraş'ın iddiasına göre, oğlu dövüldü ve 2 buçuk katlı pansiyonun çatısından atıldı. Yine baba Oğraş'ın iddiasına göre, etkin soruşturma yapılmadı ve otel sahibinin kimliğinin de etkisiyle olay örtbas edildi.

HAKARET DAVASI

Tamince ise sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan baba Murat Oğraş'ın kendisine hakaret ettiği iddiasıyla dava açtı.

Dava bugün Antalya Adalet Sarayı'nda görüldü.

Duruşmaya Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Başkanı Yunus Başaran ve il örgütü üyeleri de katıldı.

Davanın bir sonraki duruşması 9 Şubat 2023 tarihinde görülecek.

'KATİLLER HESAP VERENE KADAR MÜCADELEM BİTMEYECEK'

Duruşma sonrası adliye önünde açıklamalarda bulunan Murat Oğraş, "Fettah Tamince'nin ülkenin en üst makamlarında yetkisi olan kişilere yakınlığından dolayı dosya bekletiliyor. Mücadelem artarak devam edecek" diye konuştu.

Murat Oğraş şunları söyledi:

"11 yıl önce okulu tarafından staj yapması için Antalya'da bulunan Rixos Otel'e gönderilen oğlum Burak Oğraş, 5 aylık zorunlu stajının bitimine 15 gün kala otelin lojmanının boş havuzunda ölü bulundu. ‘Şüpheli ölüm’ olarak kayıtlara geçen oğlumun ölümü, bir ay sonra ‘kasten öldürme’ olarak dosyaya işlendi. 

Rixos Otel sahibi olan, FETÖ'ye bağlılığını her fırsatta dile getiren, 15 Temmuz'dan sonra yönünü mevcut iktidara çeviren bu şahıs, bana sosyal medya paylaşımlarımdan dolayı hakaret davası açtı. Bugün Antalya'ya bu dava için geldim. Dava 9 Şubat'a ertelendi.

Fettah Tamince, dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve 15 Temmuz'da ilk yakalanan polis amirlerinden Antalya Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler'in etkin soruşturma yürütmesini engelledi. Ali Yılmaz, oğlumun cinayetinden 10 ay sonra emekli olup Rixos Otel'de yönetim kurulu üyesi olarak işe alındı. 

11 yıldır sürdürdüğüm adalet mücadelesinde oğlumun dosyasındaki altı cinayet şüphelisinin dördünü ben tespit ettim. Mücadelem artarak devam edecek. Fettah Tamince'nin ülkenin en üst makamlarında yetkisi olan kişilere yakınlığından dolayı dosya bekletiliyor. Oğlumun katilleri yargı önünde hesap verene kadar mücadelem bitmeyecek."