Oğlu hakkında yakalama kararı çıkartılan Haşim Kılıç'tan açıklama

Oğlu hakkında yakalama kararı çıkartılan Haşim Kılıç'tan açıklama

Oğlu hakkında Bylock'tan yakalama kararı çıkartılan Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç, "Kendisinin çevresi ve sosyal hayatı birlikte değerlendirildiğinde, adı geçen örgütle ilişki kurulabilmesinin imkansızlığı ortaya çıkacaktır." dedi.

Eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samet Kılıç hakkında, Fethullah Gülen cemaatinin gizli haberleşme uygulaması olan Bylock'u kullandığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

'OĞLUMUN ÖRGÜTLE İLİŞKİ KURABİLMESİ İMKANSIZ'

Yakalama kararına tepki gösteren Haşim Kılıç, oğlunun cemaat ile bağlantısının "imkansız" olduğunu savunarak şu açıklamayı yaptı:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla oğlum Fatih Samet Kılıç hakkında soruşturma açılması ve bunun bazı basın yayın organlarında yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Öncelikle şunu açıkça ve önemle belirtmeliyim ki oğlumun, FETÖ isimli terör örgütüyle hiçbir zaman uzaktan yakından bir ilgisi olmamıştır. Fatih Samet hakkındaki ByLock veya herhangi bir şekilde bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu iddialarını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Kendisinin çevresi ve sosyal hayatı birlikte değerlendirildiğinde, adı geçen örgütle ilişki kurulabilmesinin imkansızlığı da ortaya çıkacaktır.

Oğlum Fatih Samet Kılıç, zaten 12 yıldır yurtdışında çalışmakta ve kendi kurduğu işleriyle ilgilenmekte olup, yurda aralıklarla gelip gitmektedir. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle aileye verilmeyen bilginin basın organlarında ayrıntılı biçimde yer alması oldukça düşündürücü ve üzücüdür.

42 yıllık devlete hizmet hayatının büyük bölümünü Anayasa Mahkemesi’nde geçirmiş, emekli bir yargı mensubuyum. Görev sürem içinde, FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon ve buna benzer davalarla kurduğu kumpasları, bireysel başvuru kararlarıyla tespit ederek etkisiz hale getiren Anayasa Mahkemesi’nin başkanı olarak oğluma yapılan bu suçlama, beni ve ailemi derinden üzmüştür. Şerefimle devletime hizmet ederek koruduğum ismimi, hiç kimsenin kirletmesine asla izin vermeyeceğimi kamuoyuna önemle duyururum.