ODTÜ'ye polis saldırdı!

ODTÜ'ye polis saldırdı!

ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına karşı direnişte olan öğrencilerin kaldığı Kavaklık bölgesi polisler tarafından ablukaya alındı.

İleri Haber

ODTÜ öğrencileri, Truva Atı olarak niteledikleri KYK yurdunun inşaatına karşı başlattıkları direnişe bugün polis ablukasıyla uyandı.

Direniş bölgesi polisler tarafından ablukaya alınırken, polis öğrencilerin bölgeden çıkmasını istedi.

GÜNCELLEME 18.24

Sanatçı Hayko Cepkin, yayınladığı paylaşımla ODTÜ'de yapılmak istenen kaçak KYK yurdu için yapılan ağaç katliamına tepki gösterdi. Cepkin paylaşımında, "Bu nasıl acı bir görüntüdür buna nasıl insan olan sessiz kalabilir. Her biri bir ömür gibi büyür, emek ile büyür,zor büyür yok etmek, kesmek,koparmak bu kadar kolay olmamalı olamaz #ODTU" ifadelerine yer verdi.

GÜNCELLEME 17.49

Mimarlar Odası ruhsatsız inşaat için ODTÜ Yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNCELLEME 17.30

Ruhsatsız bir şekilde yapılmak istenen KYK yurdu için polis inşaat alanının çevresini sararken, bu duruma itiraz eden öğrencilere polis saldırdı.

GÜNCELLEME 17.03

İstanbul'daki öğrenciler ODTÜ öğrencileriyle dayanışma amaçlı saat 20.30 için Kadıköy Boğa Heykeli önünde buluşma çağrısı yaptı.

GÜNCELLEME 16.57

ODTÜ öğrencileri yayınladıkları sosyal medya paylaşımıyla sanatçılara ODTÜ'ye sahip çıkma çağrısında bulundular. ODTÜ'lüler sosyal medyadan sanatçılara, "ODTÜ Bahar Şenlikleri için ODTÜ öğrencisinin sesi olan tüm sanatçılara sesleniyoruz: Canımıza kıyıyorlar, ormanlarımızı yok ediyorlar. İktidar ele geçirmek için truva atı inşaa etmeye çalışıyor. Samimiyseniz asıl şimdi ses verme sırası!" diye seslendi.

GÜNCELLEME 16.35

Rektörlük tarafından durdurulduğu söylenen inşaat alanına doğru beton dökme araçlarının gittiği görüldü.

GÜNCELLEME 16.16

ODTÜ'de rektör Verşan Kök ile yapılan görüşme sonrası durdurulduğu söylenen ağaç katliamına devam edildiği bildirildi.

GÜNCELLEME 15.22

ODTÜ Savunulmalıdır'ın Tiwetter hesabından yapılan paylaşıma göre sabah saatlerinde polis saldırısıyla gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı.

GÜNCELLEME 15.00

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Ender İplikçi, ODTÜ'de yaşanan ağaç katliamı üzerine, "Öğrencilerin direnişi ve meslek odalarının girişimleriyle Çankaya Belediyesi yetkilileri alana geldiler ve herhangi bir ruhsat alınmadığı tespitini yaptılar. Şu an bir mühürleme işlemi olmadı ancak yarın bir mühürleme olması muhtemel. Saat 14.30'dan sonra ağaç kesiminin durdurulduğu bilgisi geldi. Herkesin dile getirdiği gibi, ODTÜ bileşenlerinin görüşlerinin dikkate alınması gerekiyor. Kampüse polis sokup, kimseyi dinlemeden ağaç kesilmemesi gerekiyor. Bu yurt ısrarından vazgeçilmesi gerekiyor. ODTÜ yönetimi geri adım atmalı" açıklamalarında bulundu.

GÜNCELLEME 14.51

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ'de yaşananlarla ilgili ‘’Bu katliamın hesabını soracağız. Meslek odaları temsilcilerini içeriye almayan Verşan Kök, KYK yetkilileri, emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Prof. unvanıyla orada oturan Verşan Kök’ü YÖK etik kuruluna şikayet ettik. Kendisi petrol mühendisi. TMMOB Petrol Mühendisleri Odası’na şikayet ettik. Kendisinin disiplin kurulunda soruşturulması ve meslekten men edilmesi için resmi yazıyla başvurduk.’ Ankara Valiliği’ne ve ODTÜ’ye resmi yazı yazarak yasalara aykırı işlem tesis eden ağaç kesimini durdurulmasını da istedik. Kredi Yurtlar Kurumu’nun ruhsat alınmadan ve doğal SİT alanı niteliklerini haiz ODTÜ Kampüs alanı içerisindeki kavaklık alana girilmek suretiyle ağaç kesimi ve inşaata başlama ile tüm inşaat faaliyetlerine ilişkin işlemlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtık. ODTÜ ağaç katliamının peşini sorumlular yargılana kadar bırakmayacağız’’ açıklamasını yaptı.

GÜNCELLEME 14.39

Ağaç kesiminin durdurulduğu söylense de, ağaçların büyük bir kısmının kesildiği görüldü.

GÜNCELLEME 14.20

Bu sabahki polis baskınından sonra ODTÜ'deki Kavaklık bölgesine giden CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İleri Haber'e konuştu.

Taşçıer, son durum hakkında, "Ağaç kesimini en son rektörle görüştükten sonra bize durdurulduğunu söyledi. Biz de Çankaya Belediyesi yetkilileri tutanak tuttu, oranın mühürlenmesi için adım atacaklar. Yürütmeyi durdurma kararına ilişkin mimarlar odası böyle bir adım atıldığını duyurdu. Şu an itibariyle ağaç kesimi durdu. Çankaya Belediyesi hukuki çalışmalarına devam edecek. Şu an gözaltına alınan öğrencilerin yanına gidiyoruz. Durumlarıyla ilgili bir bilgi alacağız, sonrasında da hukuki olarak süreci takip edeceğiz" derken, "Biz bu ülkede her şeyin hukuk çerçevesinde yürümesini istiyoruz, o ağaçları kesmek hiçbir vicdanla bağdaşmaz. Her zaman söylüyoruz biz bu ülkede hukuki tayin edeceğiz ama yanında vicdanla birlikte" şeklinde konuştu. 

GÜNCELLEME 14.04

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Twitter üzerinden açıklama yaptı. 

Açıklama şu şekilde: "ODTÜ’de yurt yapılması istenilen alanda, Parselasyon yok, arsa şu anda kadastral parsel konumunda. Bu nedenle kazı izni ve inşaat ruhsatı yok. ODTÜ İmar Planı 12 no’lu plan notuna göre bu işlemleri yapmaya yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da bunlar alınmış değil. Bu tespitler üzerine denetim yapmaya giden belediyemiz görevlileri yani resmi kamu görevlileri rektörün talimatıyla kampüse sokulmuyor ve görev yapmaları engelleniyor. Arkadaşlarımız bilahare kampüse girebiliyor ve tespitlerini yapıyor. Bütün bu hukuksuzluklar kabul edilemez. Rektör’e tekrar hatırlatıyorum. Belediye memurunun görevini yapmasını engelleyemezsin. Ruhsat almadan kaçak inşaat yapamazsın. Belediyemiz görevini yaparak, ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur." 

GÜNCELLEME 13.58

Rektörlük önünde yapılan açıklamada yürütmeyi durdurma kararı alındığı söylenmesine rağmen, ağaç kesimi devam ediyor.

GÜNCELLEME 13.42

"Rektör gelmezse, biz gideriz" diyen ODTÜ'lüler rektörlüğe vardı.

GÜNCELLEME 13.33

ODTÜ bileşenleri basın açıklamasını gerçekleştirdi:

 
ODTÜ'lülerden basın açıklaması: https://ilerihaber.org/icerik/odtuye-polis-saldirdi-100232.html

ODTÜ'lülerden basın açıklaması: -Gözaltındaki arkadaşlarımız bırakılmalıdır! -Polis üniversiteyi terk etmelidir! -ODTÜ yönetimi polis ile iş birliğine son vermelidir! -KYK yurdunun yapımı iptal edilmelidir! -ODTÜ yurdunun yönetimi ODTÜ'ye ait olmalıdır! https://ilerihaber.org/icerik/odtuye-polis-saldirdi-100232.html

Posted by İleri Haber on Monday, July 8, 2019

 

GÜNCELLEME 13.20

"Rektör bize gelmezse biz ona gideriz" diyen ODTÜ'lüler rektörlüğe yürüyüşe başladı.

GÜNCELLEME 12.36

ODTÜ'lüler, polisle işbirliği yapıp kaçak yurt girişimine destek olan ODTÜ yönetimine böyle tepki gösterdi: "Hocam herkes sizden nefret ediyor, kimse sizi sevmiyor. ODTÜ'nün yüz karasısınız, Hasan Tan gibi anılacaksınız."

GÜNCELLEME 12.25

Polis ve rektörlük, kaçak yurt girişimini mühürlemeye gelen Çankaya Belediyesi yetkililerini alana almıyor.

GÜNCELLEME 11.58

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, ODTÜ'deki polis saldırısına tepki gösterdi.

GÜNCELLEME 11.55

ODTÜ'de polis saldırısının boyutları ortaya çıkmaya devam ediyor. Polis, üniversite bileşenlerine biber gazıyla saldırdı.

 
ODTÜ'de polis öğrencilere biber gazıyla saldırdı! #PolisODTÜde #odtüsavunulmalıdır https://ilerihaber.org/icerik/odtuye-polis-saldirdi-100232.html

ODTÜ'de polis öğrencilere biber gazıyla saldırdı! #PolisODTÜde #odtüsavunulmalıdır https://ilerihaber.org/icerik/odtuye-polis-saldirdi-100232.html

Posted by İleri Haber on Monday, July 8, 2019

 GÜNCELLEME 11.15

Eğitim Sen Ankara 5 No'lu Şube ODTÜ İş Yeri Temsilciliği, saat 12.00'de gerçekleşecek basın açıklamasına çağrı yaptı.

GÜNCELLEME 10.48

ODTÜ'de gerçekleştirilmesi planlanan KYK yurdu projesinin kaçak olmasından dolayı Çankaya Belediyesi'nin inşaatı mühürlemeye geldiği ancak polis tarafından içeri alınmadığı öğrenildi.

GÜNCELLEME 10.45

Ağaç katliamından ilk görüntüler:

GÜNCELLEME 10.15

ODTÜ'de polis saldırısı sonrası ağaç kesimi başladı.

 
ODTÜ'de polis saldırısı sonrası ağaç kesimi başladı! #PolisODTÜde #odtüsavunulmalıdır https://ilerihaber.org/icerik/odtuye-polis-saldirdi-100232.html

ODTÜ'de polis saldırısı sonrası ağaç kesimi başladı! #PolisODTÜde #odtüsavunulmalıdır https://ilerihaber.org/icerik/odtuye-polis-saldirdi-100232.html

Posted by İleri Haber on Monday, July 8, 2019

GÜNCELLEME 09.15

ODTÜ'lü öğrencilere polis saldırısını yönetim bu şekilde izledi:

GÜNCELLEME 09.00

ODTÜ'de polis saldırı başladı, gözaltılar olduğu iddia ediliyor.