ODTÜ'ye destek eylemine İstanbul'da polis saldırdı

ODTÜ'ye destek eylemine İstanbul'da polis saldırdı

İstanbul'daki ODTÜ'ye destek eylemine polis saldırdı. Saldırıda gözaltına alınanlar olduğu öğrenilirken, gözaltına alınanların sayısı ise bilinmiyor.

İleri Haber

ODTÜ öğrencilerinin ‘Truva atı’ olarak niteledikleri KYK yurdunun inşaatına karşı başlattıkları direnişe bugün polis saldırdı. Öğrenciler ve akademisyenlerin darp edildiği saldırı İstanbul’da protesto edildi. Üniversite öğrencileri tarafından İstanbul’da yapılan eylemde “Her yer ODTÜ, her yer direniş” denilerek, ODTÜ’lü öğrencilere destek verildi. Eylem sonrası öğrencilere polis saldırdı. Saldırıda gözaltına alınanların olduğu öğrenildi.

Eylem, öğrencilerin Kadıköy Altıyol'a yürüyüşüyle başladı. Burada okunmak istenen basın açıklamasına polis izin vermezken, öğrencilere dağılma uyarısı yapıldı. Bunun üzerine öğrenciler buradan Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüdü. Yürüyüşte sık sık "Her yer ODTÜ, her yer direniş" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından gelinen Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda basın açıklaması okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AKP, kayyum Rektör Verşan Kök iş birliği ile ODTÜ’ye yapılmak istenen KYK yurduna karşı ODTÜ öğrencileri 55 gündür her türlü tehdide rağmen bir direniş örgütlediler. Bu sabah erken saatlerde 'Truva atı' KYK yurdu projesini yapmak için polis ordusu ve tomalarla direnişin sürdüğü Kavaklık bölgesine bir saldırı gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve hocalar darp edildi, gözaltına alındı, biber gazı saldırısına maruz bırakıldı. Onca nefretle ODTÜ’ye ve üniversitelerin biat etmeyen geleneğine yapılan bu kaçıncı saldırı sayamıyoruz. Ama bildiğimiz ve güvendiğimiz tek bir şey var o da Mücadele! İşte ODTÜ’den bu sabah gelen haberlere ve yapılan saldırıya yanıt da bu oldu. AKP’nin, iktidarının bütün gücünü ve kukla rektörünü kullanarak yaptığı saldırı ODTÜ’nün devrimci geleneğiyle boy ölçüşemedi, ölçüşemez. Bu saldırı yalnızca ODTÜ’ye yalnızca doğaya değil aynı zamanda devrimci mücadeleye, toplumsal muhalefete yönelik bir sindirme projesinin örneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sabahın erken saatlerinden beri 'Rektör İstifa' sloganlarıyla kol kola omuz omuza sürdürülen mücadelenin sonucunda ağaç kesimi şimdilik durduruldu. Belediye ekipleri inşaatı kaçak olduğu gerekçesiyle mühürledi. Ama Hukukun ve yasaların işlemediği zorbalıkla işlerin yürüdüğü bir gerçek; iş makineleriyle zaman zaman inşaatın kaçak-göçek sürdürülme tehditleri devam ediyor. Bu nedenle Yoldaşlarımız, arkadaşlarımız da Kavaklık’ta mücadeleyi kesin bir kazanımla sonuçlandırmak için direnişlerine, alanlarını korumaya, üniversitenin, gençlik mücadelesinin eşitlik ve özgürlükle özdeşleşen değerlerini savunmaya devam ediyor.

Bizler de bulunduğumuz her yerden talanın ve rantın iktidarına; zorbalık ve keyfiyetle bütün bir ülkenin cehenneme çevrilmesine, üniversitelerin faşist, İslamcı çeteler ve polis saldırılarıyla abluka altına alınmasına karşı HER YER ODTÜ HER YER DİRENİŞ diyoruz.

Her zaman söylediğimiz bir şey var, bizler bir araya gelir dayanışmayı yükseltir ve güçlenirsek bir avuç zorbanın baskı ve talan politikaları tuzla buz olur. Çünkü mücadele kazandırır, bugünden itibaren hem ODTÜ’ye destek olmak hem de yaşama dair iyi ve güzel olan ne varsa ortadan kaldırmak üzere örgütlenmiş iktidarı ve yandaşlarını bu ülkeden temizlemek için en önde mücadele etmeye devam edeceğiz. Toplumsal muhalefetin en canlı unsuru üniversitelerde eşitliğin ve özgürlüğün sesini bir daha kısılmamak üzere yükselteceğiz.

ODTÜ'yü savunuyoruz!
Diren ODTÜ seninleyiz!"

POLİS EYLEMDEN SONRA SALDIRDI

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'ın da destek verdiği eylemde okunan basın açıklaması sonra dağılan öğrencilere polis saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrencileren bazıları gözaltına alındı.

 

DAHA FAZLA