ODTÜ’lülerden Anıtkabir’e ‘sığınan’ rektöre karşı alternatif açılış

ODTÜ’lülerden Anıtkabir’e ‘sığınan’ rektöre karşı alternatif açılış

“ODTÜ’nün Açılışı ODTÜ’de olur” diyen öğrenciler rektörlük binası önünde kendi akademik açılış törenlerini yaptı. Öğrenciler ellerindeki dövizlerle “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” yazdı.

ODTÜ’lü öğrenciler okullarına yapılacak yol projesi konusunda itirazlarına rağmen Gökçek ile anlaşan rektör Verşan Kök’ü protesto ederek alternatif akademik açılış töreni düzenledi.

Erdoğan tarafından atanan Rektör Verşan Kök protesto gösterilerinin önüne geçebilmek için ODTÜ’nün yeni akademik açılış yılı törenini Anıtkabir’e taşımıştı.

Öğrenciler tarafından açılış törenine yapılan çağrıda şunlar dendi:

"“Rektör Verşan Kök senelerdir okulda yapılan açılış törenini, yine bir ilke imza atarak Anıtkabir’e taşımıştır. İlk bakışta bir anlam yüklenemeyecek bu hamle, bir manevra niteliğindedir. Nitekim okuldaki gelişmeler ışığında gerçekleştirilen forumlar, tartışmalar ve toplantılarda açılış törenine katılmak ve sorunlarımızı, taleplerimizi dile getirerek gerçekleri ODTÜ değerlerini savunmak kararlaştırılmıştı. Yeni dönem açılışının okul dışında bir yere taşınması hiçbir koşulda akla ve mantığa uygun değildir. Rektörlük bu hamlesiyle ODTÜ öğrencilerinin istismar etmek, oluşan tepkileri absorbe etmek istiyor.

Başta yeni gelen hazırlık öğrencilerimiz olmak üzere ODTÜ’yü; toplulukları, temsilcilikleri, temsilcilikleri, hocalarımızı mezunlarımızı üzerine düşeni yapmaya ve yeni dönem açılışını hep birlikte okulumuzda yapmaya çağırıyoruz.”

ODTÜ öğrenci temsilciliği kurulu temsilcisi Özgür Gür “Atanmış ODTÜ rektörü Verşan Kök öğrencilerden korkup ODTÜ tarihinde ilk kez açılışı Anıtkabir'de yaptı. Bizler, ODTÜ öğrencileri gerçek açılışımızı okulumuzda yapıyoruz, okulumuza sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA