ODTÜ'lü öğrencilerden boykot: Polis, şiddet, nefret varsa ders yok

ODTÜ'lü öğrencilerden boykot: Polis, şiddet, nefret varsa ders yok

ODTÜ'de Onur Yürüyüşüne saldırı sonrası boykot çağrısı yapan öğrenciler “Rektöre Veda Töreni” sloganıyla Rektörlük binası önünde toplandı.

ODTÜ'de yapılmak istenen 9. Onur Yürüyüşüne yönelik polis saldırısının ardından öğrenciler, “Rektöre Veda Töreni” sloganıyla Rektörlük binası önünde toplandı. Öğrenci topluluklarına yasaklar ve polis şiddetiyle sıkça gündeme gelen ODTÜ'de öğrenciler, yarın dersleri boykot etme çağrısı yaptı. Rektörlüğün kapısına dayanan öğrenciler, demokratik üniversite talebinde bulundu.

ODTÜ’de şenlik döneminde başlayıp Onur Yürüyüşü’ne kadar gelinen dönemde bir biri ardına gelen yasaklamalar ve son yaşanan polis saldırısı ODTÜ öğrencileri tarafından protesto ediliyor. “Polis, şiddet, nefret varsa; ders yok!” diyen ODTÜ öğrencileri bütün ODTÜ’lüleri boykota çağırıyor.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Rektörlük önünde bir araya gelen öğrenciler, “Güle güle Verşan” tezahüratlarında bulundu. “Eşit, parasız, demokratik üniversite”, “Verşan istifa” sloganlarının atıldığı eylemde, öğrenciler adına açıklamayı okuyan Oğuzhan Üzel, ODTÜ Rektörlüğünün geçerli olmayan bir yasağı gerekçe göstererek kolluk güçlerinin ODTÜ’ye saldırmasına zemin hazırladığını ifade etti. Yönetimin farklılıklara tahammül etmeyen tutumunun sonucu saldırının gerçekleştiğini belirten Üzel, kampüsün güvenliğini sağlamakla yükümlü olan yönetimin, öğrencileri ve akademisyenleri yoğun bir baskıyla karşı karşıya bıraktığını dile getirdi. Şenlik sürecindeki kararlı duruşlarından aldıkları güç ve deneyimle mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Üzel, birlikteliklerini artırarak saldırıların karşısında durabileceklerini söyledi. Üzel, tüm öğrencileri yarın gerçekleşecek olan boykota çağırdı.

ÖĞRENCİLER TALEPLERİNİ AÇIKLADI: 'ODTÜ REKTÖRÜ İSTİFA ETSİN'

Boykotlarını sürdüren ODTÜ’lüler, taleplerini açıkladı. “Taleplerimiz çok açık” diyen ODTÜ öğrencilerinin 5 maddelik talepleri şöyle:

1 – Kampüse hiçbir şartta polisin girişine izin verilmemesi.

2 – Öğrenci toplulukları ve gruplarının faaliyetlerinin engellenmemesi.

3 – ODTÜ’deki Devrim Yürüyüşü, Onur Yürüyüşü, mezuniyet, şenlikler gibi geleneklerimizin korunması

4 – ODTÜ Rektörü ve kalan tüm yönetimin kademesi dahil olmak üzere istifa etmesi.

5 – İstifa sonrası yeni gelecek yönetimin tüm ODTÜ bileşenleri tarafından seçilmesi ve ODTÜ geleneklerine uygun şekilde hareket etmesi.

DAHA FAZLA