ODTÜ'lü öğrencilerden akademik yıl açılışı

ODTÜ'lü öğrencilerden akademik yıl açılışı

ODTÜ'lüler, Rektör Verşan Kök tarafından yapılmak istenen "alternatif açılışı" iptal ettirdi...

İleri Haber

ODTÜ'lüler, atanmış Rektör Verşan Kök tarafından yapılmak istenen "alternatif açılışı" iptal ettirdi.

Sabah saatlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde  (KKM) toplanan öğrenciler kimlik kontrolü ile içeri alınmaya başlandı. Saat 11.30 da başlanması beklenilen rektörlüğün "alternatif açılış" programı 11.50 civarında "açılışımız güvenlik sorunu nedeni ile iptal edilmiştir" duyurusu ile iptal edildi.

Öğrenciler "Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz" sloganları eşliğinde salondan çıktılar. Salondan çıkan öğrenciler pankartlarla KKM'den Fizik çimlerine kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler.

OKULU ÖĞRENCİLER AÇTI

Daha sonra Fizik'te ODTÜ'nün açılış şenlikleri düzenlendi. Öğrenciler şarkılar ve halaylarla açılışa devam etti.

Öğrencilerin açılışa çağrı metni ise şu şekildeydi:

ODTÜ bileşenleri bir çok canlının kendi kimliği ile bir arada var olabildiği ayrıştırmaya ve ötekileştirme yer vermeyen, bilime ve akedemik özgürlüğü temel alan üniversite mücadelesine devam ediyor.

Atandığı günden bu yana üniversite özerkliğine aykırı davranan öğrenci ve akedemisyenleri polis şiddetine maruz bırakan, yılların emeği ile yeşertilen ormanları iktidara teslim eden öğrencilerin bir araya geldiği alanları daraltan rektörlüğün açılışını reddediyoruz.

Yandaş politikalarla ODTÜ geleneğini çiğneyen, akademik özgürlüğü tehdit eden ve öğrencilerin sorunlarına kulak asmayan rektörlüğün açılışını reddediyoruz.

ODTÜ öğrencileri olarak kendi sözümüzü söylüyor ve üniversite yönetimi açılışını tanımıyoruz. Herkesi KKM'de gerçekleşecek açılışı protesto etmeye ve daha sonra Fzik çimlerinde gerçekleştireceğimiz ODTÜ açılış törenine çağırıyoruz.

DAHA FAZLA